30 éve város Dunaföldvár

Az esemény ideje: 2019-02-28 14:00:00-tól, 2019-03-02 20:00:00-ig

Címkép: Németh Zsolt

1989. március 1-jén avatták várossá Dunaföldvárt, de az ünnepi programsorozat már február 28-án elkezdődik. Sőt! Korábban is volt és az év során is lesz még olyan rendezvény, ami ehhez a jeles eseményhez kapcsolódik.

A műsorfüzetekben, plakátokon, szórólapokon és interneten figyeljék a JELET!

kor_atlatszo.png

Február 28-án, csütörtök délután tartjuk a - nagyon sok éve már - a várostörténeti vetélkedőt 13-15 éves fiataloknak. A négyfős csapatok idén az elmúlt 30 év eseményeiről adnak számot és külön feladatként blogot kell írniuk. A blogot a ITT érheti el a közönség és az I LOVE DUNAFÖLDVÁR Facebook csoportban megosztott posztokat kell minél több embernek lájkolni.

 

Kedves osztálytársak, barátok, szülők, nagyszülők és család!

KATTINTSANAK IDE, keressék meg, olvassák el a blogbejegyzéseket és lájkolják a legjobbat!


A vetélkedő február 28-án, csütörtökön 14 órakor kezdődik a művelődési házban. A díjátadó pedig március 2-án szombaton, a hivatalos városi ünnepségen lesz.

Március 1-jén pénteken - a várossá avatás évfordulóján - 18 órától várjuk az érdeklődőket. Először egy kiállítás megnyitója lesz. Címe: "30 év 300 kép". 15 tablón próbáljuk meg bemutatni az 1989-2019 közötti időszakot. Azért csak próbáljuk, mert egyrészt az előtér mérete korlátozza a lehetőséget, másrészt a saját kapacitásunk. Ugyanis embert próbáló feladat több ezer fotó közül kiválasztani és csoportosítani azt a 300-at, ami felkerül a tablókra. Egy szó, mint száz a kiállítás - reményeink szerint - tökéletes lesz a 30 év felejthetetlen pillanatainak felidézésére. És persze arra az élményre, hogy "Jaaa, tényleg ilyen is volt!".

varosnapja_plakat_web1.jpg

A kiállításmegnyitó után a 30 éves fiatalokat köszönti Horváth Zsolt polgármester. Talán van, aki még emlékszik: ők voltak azok, akik a várossá avatás 20. évfordulóján fákat ültettek a Duna-parton...

Az este harmadik különleges eseménye lesz egy könyvbemutató. Természetesen az alkotók - L. Mészáros Irma, Lukácsi Pál és Bognár Zoltán - mutatják be a kötetet és kérdezni is lehet majd a szerzőket. A kellemes estéhez pedig kellemes zene is jár: Perémi Erzsébet zongorázik és Deák Adrienn hegedül.

A Szabadnak született - Dunaföldvár város három évtizede (1989-2019) című kötetet a bemutatón résztvevők ajándékba kapják, a későbbiekben pedig a könyvtárban lehet megvásárolni.

Március 2-án szombaton 18 órakor kezdődik a gálaest, melyen átadják a városi kitüntetéseket és a várostörténeti vetélkedő győzteseinek járó díjakat. Ünnepi köszöntőt mondanak a korábbi polgármesterek - Kiss János és Nagy Gáborné valamint a város jelenlegi vezetője, Horváth Zsolt.

A gálaműsorban filmeket vetítünk Dunaföldvárról, hallhatják Teleki Gergő zongoraművész játékát és a Kicsinyek Kórusát. Zárásként pedig az Ördögszekér Táncegyesület műsorához kívánunk jó szórakozást.Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2022 Augusztus
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szent István nap: ünnepi programok és színes kavalkád a Duna-parton

Augusztus 20-án a hivatalos ünnepi műsor és koszorúzás után, a Duna-parton várjuk a szórakozni és kikapcsolódni vágyó, halászlé kedvelő látogatókat.

Csodák és kalandok Szent Iván éjjelén

A Múzeumok Éjszakája több mint 10 éves hagyomány a Dunaföldvári Várban. Az év legrövidebb éjszakáján a programok között hagyományos és teljesen új elemek is lesznek.

Majális és Spenótfesztivál a Horgásztanyán

Két év után végre újra Majálist szervezhetünk. Ráadásul egy régi-új helyszínen: a Kis-Dunán, a Horgásztanyán.

Boldog születésnapot Földvári Nyári Esték

Szép kerek évfordulóhoz érkeztünk: öt előadással készülünk a 25. évadra július 2-tól a Dunaföldvári Vár udvarán.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár