Advent a városközpontban

Hosszúra nyúlik az idei advent, mert még december 23-án is programokkal várjuk Önöket Dunaföldvár főterén, vasárnap délutánonként 15 órától. De nem csak a Várnai Ferencné (Kati) által készített óriáas adventi koszorú tövében lesznek programok, hanem a könyvtárban és a templomokban is.

December 2-án - advent első vasárnapján - kezdődnek a programok a Béke téren. A Sárga Pincésgödör Egyesület és a Mezőőrök lesznek a vendéglátók, az adventi műsorban pedig az óvónők, az ovisok és a Levendula Művészeti Iskola néptáncosait láthatják, hallhatják. A gyertyagyújtás előtt az áldást Lenkeiné Teleki Mária mondja.

December 3-án, hétfőn adventi kiállítás nyílik a könyvtárban, ahol helyi és környékbeli kézművesek alkotásai között válogathatnak. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható egészen karácsonyig.

December 8-án szombaton 19 órakor, a IV. Béla Cserkészcsapat szokásos karácsonyváró hangversenye lesz a Barátok templomában.

advent2018_web1.jpg

December 9-én - advent második vasárnapján - a Kertbarátok és a Duna-Túra Egyesület készül teával, forralt borral és zsíros kenyérrel. Utóbbiak pedig a gyerekeket várják az adventi játszóházba (volt Platán Gyógyszertár épülete). Áldást mond Szabó Oszkár katolikus plébános, a műsorról pedig az általános iskola alsó és felső tagozatosa tanulói és tanárai gondoskodnak.

December 16-án - advent harmadik vasárnapján - a Szent Rókus Borlovagrend és a Vöröskereszt látja vendégül Önöket. A harmadik gyertya meggyújtása előtt Molnár Iván evangélikus lelkész mond áldást. A műsor pedig egészen különleges lesz: az Annamatia Női Kar közösen énekel a Kicsinyek Kórusával és a a magyar László Gimnázium diákjai is készülnek...

December 16-án az adventi műsorok nem érnek véget a Béke téren. A sok éves hagyományt folytatva a Cantemus kamarakórus karácsonyi koncertjére hívja Önöket az Öregtemplomba. A kezdés időpontja: 18:30.

December 18-án kedden 18 órakor az irodalmi kávéházban (Marcipán Cukrászda) mindenki felolvashatja (vagy elszavalhatja) legkedvesebb versét egy kávé és sütemény mellett. Kötelező fogyasztás: 1.000 Ft

December 22-én szombaton délelőtt a könyvtárban kézműves foglalkozás lesz, ahol a résztvevők közösen díszítik fel a karácsonyfát.

December 22-én szombaton este is ünnepi program lesz. Az Öregtemplomban tart karácsonyi koncertet a Szaggató zenekar  18 órai kezdéssel. A belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadnak.

December 23-án - advent negyedik vasárnapján - a Máltai Szeretetszolgálat készül a vendégvárással. Az adventi koszorú alatt pedig mindhárom dunaföldvári felekezet képviselői kívánnak boldog ünnepet. Természetesen nem marad el a műsor sem, hiszen az Ördögszekér Táncegyesület tagjai minden évben valami érdekességgel készülnek.

Minden vasárnap adventi vásár is lesz, ahol adventi koszorúkat, karácsonyi ajándékokat, süteményeket, kecskesajtot vagy éppen mézet is vásárolhatnak. A felállított pavilonokban 12 árusítóhelyen válogathatnak a kínálatból.

 

Azt gondoljuk, hogy ezzel a programsorozattal zárva az évet, mindenki megtalálta azt a kulturális élményt, ami kedves a szívének. Mi jövőre is ezen fogunk dolgozni, és természetesen folyamatosan várjuk a javaslatokat és észrevételeket a rendezvényekkel kapcsolatban.

Bízva abban, hogy a továbbiakban is szívesen látogatják programjainkat, nagyon boldog karácsonyi ünnepet kívánunk, az új évben pedig elsősorban egészséget, másodsorban pedig azt, hogy mindenkinek teljesüljön az, amit legjobban szeretne!

Pataki Dezső, igazgató valamint a művelődési központ és a könyvtár munkatársai

 

 

 

 

 

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Február
HKSzCsPSzV
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Fessük meg Dunaföldvárt együtt!

Az esemény ideje: 2020-02-15 13:00:00-tól, 2020-02-15 22:00:00-ig

A Kultúrházak Éjjel-Nappal országos rendezvénysorozathoz kapcsolodva, közös festésre hívunk mindenkit a művházba február 15-én.

Visszaköltözik a Földvári Advent a várudvarba

Töltsék velünk advent időszakában a vasárnap délutánokat! Mi pedig igyekszünk meghitt ünnepet, szépséges látványt és különleges programokat biztosítani.

Hozzanak magukkal bögrét és drukkoljanak a libáknak!

November 9-én, szombaton délután újra megtelik élettel a Rókus pincék környéke. Természetesen lesz vendéglátás is és a környezetet is szeretnénk megkímélni a műanyag poharaktól.

A házban működő szakkörök és csoportok

Ha kellemesen és hasznosan szeretné eltölteni szabadidejét vagy a gyerek energiáit szeretné lekötni, olvasson tovább és válasszon szaakört vagy klubot!

Aktuális


Események


Kapcsolat


7020 Dunaföldvár
Ilona utca 9.

Telefon: +36 75 541 000
Fax: +36 75 541 001

E-mail
muvhaz@dunafoldvar.hu
www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár