Augusztus 20.: változások az előző évekhez képes

Az esemény ideje: 2017-08-20 09:00:00-tól, 2017-08-21 02:00:00-ig

A legfontosabb változás, hogy szétválasztottuk a napot: a hivatalos, ünnepi rész a Templom utcai Szent István szobornál lesz, a halászléfőző verseny és a műsorok pedig természetesen maradnak a Duna-parton. 

Augusztus 20-án ünnepi szentmisét tartanak az Öregtemplomban és istentiszteletet a református illetve az evangélikus templomban. Ezt követően a hívők - és természetesen mindazok, akik szeretnék kifejezni tiszteletüket Szent István előtt - a Templom utcai szobornál vehetnek részt az ünnepi műsoron, az új kenyér megáldásán illetve elhelyezhetik koszorúikat. Az esemény 11:00 órakor kezdődik. A műsort a IV. Béla Cserkészcsapat tagjai szervezik.

Mindeközben a Duna-parton már rotyognak a bográcsokban a halászlevek a zsűri szemei előtt. Ebben az évben 20. (!) alkalommal mérik össze tudásukat a szakácsok, a verseny szakmai védnökségét pedig a Szabadtűzi Lovagrand látja el. A zsűri elnöke: Németh József, Venesz-díjas séf lesz. A versenyre kötelező az előzetes regisztráció, amit az alábbi formákban tehetnek meg: 

Személyesen: a Művelődési Központban augusztus 7-től (7020 Dunaföldvár, Ilona utca 9.)
Telefonon: +36 75 541 000 (augusztus 7-től), +36 30 448 09 61
Online: ide kattintva

A halászléfőző verseny eredményhirdetése után a színpadon, a parkban és a levegőben is izgalmas programok lesznek. 14:30-kor a mindig nagy sikerű habparty veszi kezdetét a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében és kivitelezésében.

A levegőben 15:00 órától indul a program: először Veres Zoltán műrepülő Európa bajnok, majd 18:00 órától látványos helikopter bemutató várja az érdeklődőket. Egész nap pedig ki lehet próbálni a sétarepülőt. Ami ugyan nem ingyenes program, de talán megéri egy MI 2-es helikopterrel a levegőből is megcsodálni a várost.

halaszle_felhivas_2017.jpg

2017aug20_plakat1_web.jpg

Mindeközben a színpadon 15:30-tól Csobot Adél műsorát nézhetik és hallhatják. Őt a helyi csoportok bemutatkozása követi: Gamila Orientális Tánccsoport, LÖFAN mazsorett csoport és a Zsigec musical csoport tagjai lépnek színpadra. És ne feledkezzünk meg a paksi Pódium Táncstúdió bemutatkozásáról sem, akik ugyan nem helyiek, viszont remekül táncolnak többféle korosztályban és műfajban.

Az este hátralévő része a hagyományoknak megfelelően alakul: nagykoncert, tűzijáték és After Party. Az idei koncert színvonaláért és hangulatáért Vastag Csaba és zenekara lesz a felelős. A nagyjából 90 perces élő koncert 19:00 órakor indul.

A 21:00 órakor kezdődő tűzijátékban eddig sem csalódtunk, nagy valószínűséggel idén sem lesz ez másként. Ezután újra a színpad elé várjuk a bulizni vágyókat, akik 2 óráig élvezhetik a Moonlight Produkcions műsorát Sincrane és Dilans tolmácsolásában.

Programok egész nap:

sárkányhajózási és motorcsónakázási lehetőség, íjászat a Vallum Íjász Egyesület tagjaival, fegyverzeti bemutató, színes vásár, vidámpark, csúszda, ételek, italok

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a szponzorainknak, hogy támogatásukkal létrejöhetett a Szent István napi rendezvény is!

Kiemelt támogatók:

Atomerőmű

Barta Kft

Cargill

Czinger Kft

Csigi Beton

Dunaföldvár Város Önkormányzata

Dutrade

Gemenc Autóház Kft

Kemi-ker Kft

Pannonia Ethanol

Tri-Ász Kft

Vajda papír

Viczai Kft

Fő támogatók:

Aranyfácán Vendéglő

Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet

Halászcsárda

Tarr Kft


Támogatók:

Amarillisz gyógyszertár

Bátor Agrotrade Kft

Centrum Étterem

Marcipán Cukrászda

Platán Gyógyszertár

Soltform Műszaki Bolt

Vár Étterem 


.

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2017 Szeptember
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Októberi kulturális kínálat

Ismét itt az ősz, mi pedig ismét fedett helyre költözünk a programokkal. A művelődési házban és a könyvtárban is sokféle műfajjal várjuk mindazokat, akik kikapcsolódni, feltöltődni szeretnének. Ráadásul még mozizunk is!

Új évad: Téli Színház

Novembertől februárig négy előadással készülünk mindazok számára, aki szeretik a színházat. A bérletben egy nagyon népszerű musical és három vígjáték szerepel, de természetesen jegyet is lehet vásárolni a egyes előadásokra.

Újra mozizunk a művházban!

Betört a 21. század mozizása a művelődési házba, egy fiatalember közreműködésével. Sörös Zsolt nyáron a vonyarci kertmozit üzemelteti, októbertől pedig nálunk vetít majd premierfilmeket, akár a bemutató napján.

Velünk fesztiváloznak zenészek, táncosok és Rúzsa Magdi

Az esemény ideje: 2017-09-22 18:00:00-tól, 2017-09-23 23:00:00-ig

Szeptember 22-23. az idei Szüreti Fesztivál időpontja.De a két - vagy inkább másfél - nap alatt rengeteg élmény, látvány és szórakozás várja Önöket a városközpontben felállított fesztiválsátorban és a nagyszínpadon.

Aktuális


Események


Kapcsolat


7020 Dunaföldvár
Ilona utca 9.

Telefon: +36 75 541 000
Fax: +36 75 541 001

E-mail
muvhaz@dunafoldvar.hu
www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár