Csodák és kalandok az év legrövidebb éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája több mint 10 éves hagyomány a Dunaföldvári Várban. Minden évben találhatnak a programok között hagyományos és teljesen új elemet. Idén sem lesz ez másképp.

A program nevéből eredően, természetesen este és éjszaka várjuk Önöket, de a kiállítások egész nap ingyenesen látogathatók. Délután 16 órától pedig már mi is ott leszünk.

Ekkor a legkisebbeket várjuk népi játékokkal, kitelepült homokozóval és kézműves foglalkozásokkal. Egy új programunk is lesz: fényfestés workshop. Ez azt jelenti, hogy az esti fényfestés aktív résztvevője lehet bárki - saját alkotásával.

Az üveglapokra, kézzel festett alkotásokat a fényfestést évek óta készítő MÉHKASAULA munkatársai a helyszínen kiégetik és este viszontlátáthatja a közönség a vár és az épületek falán. Várunk tehát mindenkit, aki szeretné megmutatni művészetét a nagyközönségnek.

VIDEÓ: ilyesmire számíthatnak, akik szeretnének részt venni

A délután során kis -és nagycsaládokat várunk az ideiglenes színpad elé, ahol a Belvárosi Betyárok zenekar ad családi koncertet 17:00 órakor. 

18:00 órától kezdődnek a tárlatvezetések. Először a  Mesebeli Afrika című kiállítást mutatjuk meg a Fafaragó Galériában, utána pedig a Magyar világ - török világ című állandó kiállításunkat a vármúzeumban.

A két kiállításon kívül még kettőt meg lehet nézni:

  • szintén a Fafaragó Galériában a balatonföldvári és a dunaföldvári foltvarró klubok közös, Álmok foltokban című patchwork kiállítását
  • az Ispánházban pedig Kapcsolódási pontok címmel, paksi képzőművészek alkotásait

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, de az épületek és kiállítások látogatásához védettségi igazolvány szükséges!

Az akadályverseny 9-12 éves gyerekeknek 19 órakor indul. Nagy szükség lesz ügyességre és kitartásra!

Az este újdonsága még az I. BOR&JAZZ PIKNIK. Ez nem jelent mást, mint a jó zene, a jó borok és természetesen a finom falatok összekapcsolása. A földvári Kelemen és a bölcskei Tomolik pince borai mellé kemencés lángost, különböző sajtokat és édességeket kóstolhatnak. A Sebestyén Patrik Kvartett koncertje pedig 20:30-kor kezdődik. A zenekar vendégénekesnője a dunaföldvári Pataki Anna.

web_muzej2021_plakat.jpg

A koncerttel az éjjel még nem ér véget. 22:00 órakor a legbátrabb gyerekeket várjuk a vártoronynál, ahol próbára tehetik magukat, pontosabban a bátorságukat. A feladat: egy szál gyertyával a sötét vártorony tetejére felmenni. Útközben persze számos "meglepetés" várja a bátorságpróbán résztvevőket. A programot 5-6 éves kortól ajánljuk - sok-sok évi tapasztalat alapján - , és szeretnénk megkérni a szülőket, hogy hagyják a gyerekeket egyedül próbálkozni! ;)

A Múzeumok Éjszakájának ez az egyik legnépszerűbb programja: évről-évre hosszú sorokban kígyóznak a gyerekek azért, hogy próbára tegyék a bátorságukat. A feladatnak egyetlen szabálya van: tilos mobiltelefont használni és azzal világítani, mert gyertyát adunk.

18 éven aluliak a programon természetesen részt vehetnek, az épületben a Művelődési Központ munkatársai lesznek a 18 éven felüli, védettségi igazolvánnyal rendelkező "kísérők".

 

 


 

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2022 Május
HKSzCsPSzV
252627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Majális és Spenótfesztivál a Horgásztanyán

Két év után végre újra Majálist szervezhetünk. Ráadásul egy régi-új helyszínen: a Kis-Dunán, a Horgásztanyán.

Boldog születésnapot Földvári Nyári Esték

Szép kerek évfordulóhoz érkeztünk: öt előadással készülünk a 25. évadra július 2-tól a Dunaföldvári Vár udvarán.

Ajándékozzon színházat karácsonyra!

Három előadást ajánlunk a fa alá, amelyekre karácsonyi motívummal ellátott jegyet lehet vásárolni személyesen vagy online.

November 28-án felcsillanak az adventi fények a várban

November 28-tól ünneplőbe öltözik a várudvar és csodás adventi délutánokkal vár mindenkit.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár