Hozzanak magukkal bögrét és drukkoljanak a libáknak!

November 9-én, szombaton délután újra megtelik élettel a Rókus pincék környéke. Természetesen lesz vendéglátás is és a környezetet is szeretnénk megkímélni a műanyag poharaktól.

A Márton Naphoz hagyományosan hozzátartozik a libazsíros kenyér hagymával, a finom sütik, a tea és a forralt bor is - köszönhetően a kertbarát klubnak és a MOKATE Magyarországnak.

 

A környezet viszont nekünk lenne hálás azért, ha nem terhelnénk a rengeteg műanyag pohárral...

cup-893109_960_720.jpg

Ezért arra kérünk mindenkit, hogy hozzon magával otthonról bögrét vagy poharat, amibe szervírozhatjuk a teát és a forralt bort.

A Mély út végén lévő Rácz-pincében pedig újratöltik...


Az idei Márton Nap másik újdonsága, hogy új helyszínnel gazdagodik a rendezvény. Akinek kedve van, sétáljon le a Duna partig a Mély úton és keresse a Rácz-pincét. Az AZTAKESERVIT Értékőr Egyesület várja ott a látogatókat némi harapnivalóval és innivalóval. természetesen ahhoz, hogy a vendéglátásra felkészüljenek, tudniuk kell a várható létszámot. Ezért kérnek mindenkit, hogy november 5-ig jelezze részvételi szándékát az egyesület Facebook oldalán.

A Rókus kápolnánál 14 órakor kezdődik az új borok megáldása. A borokat 13:30-tól lehet leadni a helyszínen. 

martonnap_2019.jpg

Ugyanekkor a pincéknél már Méhes Dóra várja a gyerekeket mindenféle kézműves feladattal. Többek között az esti felvonuláshoz a lámpást is el lehet készíteni.

A kicsit nagyobbacskák pedig 14:30-tól vállalkozhatnak arra a tréfás kalandjátékra, aminek során magát Mártont kell megtalálniuk. Természetesen nem egyszerű bújócska, hanem némi ügyességre is szükség lesz.

A Szaggató zenekar koncertje 15 órakorkezdődik és egészen a libák futóversenyéig fognak muzsikálni. Közben mi majd kiépítjük a futópályát... 

 

A nap legfontosabb eseménye - a libák futóversenye - 16 órakor veszi kezdetét.

A versenyen csak az vehet részt, aki előzetesen regisztrált bármelyik elérhetőségünkön november 7-ig


Ez azért fontos, mert elég nagy kavarodást okozott az elmúlt években, amikor a verseny indítása előtt/után még jelentkeznek: a gyerek meggondolta magát, még egyszer szeretne versenyezni, még egy gyerek lenne (akinek így nem jut liba), még egy liba lenne (akinek viszont nem jut gyerek). A további sértődés/veszekedés/kavarodás elkerülése végett: egy libát csak egy gyerek futtathat.

Ha véget ért a futóverseny és mindenki kellően megünnepelte a győzteseket, kezdődhet a zenés, lampionos pincejárás. A pincetulajdonosokat ezúton is kérjük, hogy fogadják és várják szeretettel a felvonulókat!

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2021 Április
HKSzCsPSzV
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Idén a magyar kultúrát is online ünnepeljük

Különleges, ünnepi meglepetés-műsorban lesz része mindazoknak, akik a Magyar Kultúra Napján, 2021. január 22-én pénteken, 18 órakor ellátogatnak Facebook oldalunkra.

Szakmai nap múzeumi munkatársak részvételével

Intézményünket képviselve, Fafkáné Simon Ildikó vett részt azon a szakmai napon Szekszárdon, amin a téma a múzeumok működése volt.

Ismeri Ön Dunaföldvár földrajzát?

Ez a kvíz Dunaföldvár földrajzi jellemzőire vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Nem elég tehát csak a várost ismerni...

Tudta Ön, hogy van egy tájházunk is?

2017-ben nyílt meg a látogatók előtt a Dunaföldvári Tájház. Az autentikusan helyreállított és helyi védelem alatt álló épületben a paraszti élet használati tárgyait állítottuk ki, de az újonnan épült foglalkoztató akár bérbe is vehető kisebb rendezvényekre.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár