Hozzanak magukkal bögrét és drukkoljanak a libáknak!

November 9-én, szombaton délután újra megtelik élettel a Rókus pincék környéke. Természetesen lesz vendéglátás is és a környezetet is szeretnénk megkímélni a műanyag poharaktól.

A Márton Naphoz hagyományosan hozzátartozik a libazsíros kenyér hagymával, a finom sütik, a tea és a forralt bor is - köszönhetően a kertbarát klubnak és a MOKATE Magyarországnak.

 

A környezet viszont nekünk lenne hálás azért, ha nem terhelnénk a rengeteg műanyag pohárral...

cup-893109_960_720.jpg

Ezért arra kérünk mindenkit, hogy hozzon magával otthonról bögrét vagy poharat, amibe szervírozhatjuk a teát és a forralt bort.

A Mély út végén lévő Rácz-pincében pedig újratöltik...


Az idei Márton Nap másik újdonsága, hogy új helyszínnel gazdagodik a rendezvény. Akinek kedve van, sétáljon le a Duna partig a Mély úton és keresse a Rácz-pincét. Az AZTAKESERVIT Értékőr Egyesület várja ott a látogatókat némi harapnivalóval és innivalóval. természetesen ahhoz, hogy a vendéglátásra felkészüljenek, tudniuk kell a várható létszámot. Ezért kérnek mindenkit, hogy november 5-ig jelezze részvételi szándékát az egyesület Facebook oldalán.

A Rókus kápolnánál 14 órakor kezdődik az új borok megáldása. A borokat 13:30-tól lehet leadni a helyszínen. 

martonnap_2019.jpg

Ugyanekkor a pincéknél már Méhes Dóra várja a gyerekeket mindenféle kézműves feladattal. Többek között az esti felvonuláshoz a lámpást is el lehet készíteni.

A kicsit nagyobbacskák pedig 14:30-tól vállalkozhatnak arra a tréfás kalandjátékra, aminek során magát Mártont kell megtalálniuk. Természetesen nem egyszerű bújócska, hanem némi ügyességre is szükség lesz.

A Szaggató zenekar koncertje 15 órakorkezdődik és egészen a libák futóversenyéig fognak muzsikálni. Közben mi majd kiépítjük a futópályát... 

 

A nap legfontosabb eseménye - a libák futóversenye - 16 órakor veszi kezdetét.

A versenyen csak az vehet részt, aki előzetesen regisztrált bármelyik elérhetőségünkön november 7-ig


Ez azért fontos, mert elég nagy kavarodást okozott az elmúlt években, amikor a verseny indítása előtt/után még jelentkeznek: a gyerek meggondolta magát, még egyszer szeretne versenyezni, még egy gyerek lenne (akinek így nem jut liba), még egy liba lenne (akinek viszont nem jut gyerek). A további sértődés/veszekedés/kavarodás elkerülése végett: egy libát csak egy gyerek futtathat.

Ha véget ért a futóverseny és mindenki kellően megünnepelte a győzteseket, kezdődhet a zenés, lampionos pincejárás. A pincetulajdonosokat ezúton is kérjük, hogy fogadják és várják szeretettel a felvonulókat!

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Február
HKSzCsPSzV
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Fessük meg Dunaföldvárt együtt!

Az esemény ideje: 2020-02-15 13:00:00-tól, 2020-02-15 22:00:00-ig

A Kultúrházak Éjjel-Nappal országos rendezvénysorozathoz kapcsolodva, közös festésre hívunk mindenkit a művházba február 15-én.

Visszaköltözik a Földvári Advent a várudvarba

Töltsék velünk advent időszakában a vasárnap délutánokat! Mi pedig igyekszünk meghitt ünnepet, szépséges látványt és különleges programokat biztosítani.

Hozzanak magukkal bögrét és drukkoljanak a libáknak!

November 9-én, szombaton délután újra megtelik élettel a Rókus pincék környéke. Természetesen lesz vendéglátás is és a környezetet is szeretnénk megkímélni a műanyag poharaktól.

A házban működő szakkörök és csoportok

Ha kellemesen és hasznosan szeretné eltölteni szabadidejét vagy a gyerek energiáit szeretné lekötni, olvasson tovább és válasszon szaakört vagy klubot!

Aktuális


Események


Kapcsolat


7020 Dunaföldvár
Ilona utca 9.

Telefon: +36 75 541 000
Fax: +36 75 541 001

E-mail
muvhaz@dunafoldvar.hu
www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár