Kalandos éjszaka a várban

Az esemény ideje: 2017-06-24 18:00:00-tól, 2017-06-24 23:55:00-ig

Az év legrövidebb éjszakáján rengeteg különlegességgel, izgalmakkal, élményekkel, finom borokkal és illatozó kemencés lángossal várunk mindenkit. A legbátrabbak pedig idén is megmutathatják, hogy nem félnek semmitől.

Mi már egész nap az éjszakára fogunk hangolódni és készülődni, így nem lesz időnk a belépőjegyekre sem. Ezért a Dunaföldvári Vár és kiállításai június 24-én 10 órától éjfélig INGYENESEN látogathatóak.

KIÁLLÍTÁSOK
Vak Bottyán emlékezete - Vármúzeum
"Rózsalevél, felkap a szél..." Sárdy János emlékkiállítás - Vármúzeum
40 éve vár a Vár - Vármúzeum

Mesebeli Afrika (Magyar László nyomában) - Fafaragó Galéria
megkötöm lovamat (20 éves a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület) - Fafaragó Galéria

A kalandos programok záróra után - azaz 18 órától - kezdődnek. Először azoknak szeretnénk a kevébe járni, akik még nem látták a nemrég megnyílt tájházat. Egy rövid buszozás után, mindent megtudhatnak az egykori dunaföldvári szokásokról, használati tárgyakról és életformáról. A tárlatvezetés után a látogatókat a busz visszahozza a várba és folytatódhat az éjszakai kalandozás... (Kattintson IDE a regisztrációs tudnivalókért)

Mindeközben a gyerekek Kiskelemen Béni nyomán a Hőspróba állomásait járják végig, amihez szükség lesz ügyességre, bátorságra, erősségre és némi furfangra. 18:00 és 19:00 órakor kezdődik a Hőspróba. Azért, hogy mindenki játszani tudjon, kérnénk ennél a programnál is egy regisztrációt.

A rendezvény kezdetével egyidőben, 18 órakor nyit a jósda is. Aki szeretne bármit megtudni élete alakulásáról és arról, hogyan alakíthatja jövöjét, egy rövid regisztráció után, Szatmári Nóra segítségével megteheti. (a regisztráció után felvesszük Önnel a kapcsolatot és pontosítjuk az időpontot, így elkerülhető lesz a sorban állás)

És még mindig csak a 18 órai kezdésnél vagyunk! A Bortrezort június 24-én este vetítőteremmé alakítjuk, ahova várjuk szeretettel a mozirajongókat.

És, hogy a felnőttek kedvükre kalandozhassanak egy kicsi a gyerekek a játszóházban biztos szívesen töltenek el némi időt. Kézműves foglalkozáson alkothatnak és játszhatnak segítő kezek közreműködésével.

muzej2017_web1.jpg

19 órától zenés tárlatvezetésre invitáljuk azokat akik már látták és azokat is, akik még nem látták a Mesebeli Afrika kiállítást a Fafaragó Galériában. Szilasi Ildikó antropológus Magyar László nyomában járt és élményeit ismerhetik meg gyönyörű fotók kíséretében a kiállításon. A tárlatvezetést Szilasi Ildikó tartja, a programot pedig afrikai zene és Abdul Camara táncművész előadása színesíti.

A Fafaragó Galéria másik kiállítását - a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület alkotásait - 20:30-tól, különleges tárlatvezetés keretében ismerhetik meg részletesen. A két kiállítás megtekintése között pedig a ViráGom együttes koncertje hallható és látható 19:30-tól a várudvaron felállított kisszínpadon.

21 órától újabb koncert kezdődik a színpadon. A tavalyi Szüreti Fesztiválon megismert Hoppáré együttes muzsikál egészen 22 óráig. 

Ekkor már a legbátrabbakat várjuk a torony bejáratánál. Szokás szerint egyesével, egy szál gyertyával a kézben lehet nekivágni a meglepetésekkel és ijesztő szörnyekkel tele lépcsőknek.

Az este legvégén pedig meggyújtjuk a máglyát, aminek parazsán átugorva a lányok meglátják jövendőbelijüket...

Arra is garanciát vállalunk, hogy senki nem marad se éhes, se szomjas. A Borpavilon legfinomabb fröccsivel öblíthetik le a kemencében sült lángos legfinomabb falatait.

Regisztrálni lehet:

 
- emailben (muvhaz@dunafoldvar.hu)
- telefonon (+3675541-000)
- online IDE kattintva
- személyesen a művelődési házban (7020 Dunaföldvár, Ilona utca 9.)

.

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2017 Szeptember
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Októberi kulturális kínálat

Ismét itt az ősz, mi pedig ismét fedett helyre költözünk a programokkal. A művelődési házban és a könyvtárban is sokféle műfajjal várjuk mindazokat, akik kikapcsolódni, feltöltődni szeretnének. Ráadásul még mozizunk is!

Új évad: Téli Színház

Novembertől februárig négy előadással készülünk mindazok számára, aki szeretik a színházat. A bérletben egy nagyon népszerű musical és három vígjáték szerepel, de természetesen jegyet is lehet vásárolni a egyes előadásokra.

Újra mozizunk a művházban!

Betört a 21. század mozizása a művelődési házba, egy fiatalember közreműködésével. Sörös Zsolt nyáron a vonyarci kertmozit üzemelteti, októbertől pedig nálunk vetít majd premierfilmeket, akár a bemutató napján.

Velünk fesztiváloznak zenészek, táncosok és Rúzsa Magdi

Az esemény ideje: 2017-09-22 18:00:00-tól, 2017-09-23 23:00:00-ig

Szeptember 22-23. az idei Szüreti Fesztivál időpontja.De a két - vagy inkább másfél - nap alatt rengeteg élmény, látvány és szórakozás várja Önöket a városközpontben felállított fesztiválsátorban és a nagyszínpadon.

Aktuális


Események


Kapcsolat


7020 Dunaföldvár
Ilona utca 9.

Telefon: +36 75 541 000
Fax: +36 75 541 001

E-mail
muvhaz@dunafoldvar.hu
www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár