Pályázatok a város születésnapjára

Idén lesz 30 éve, hogy várossá avatták Dunaföldvárt. Az évforduló alkalmából két pályázatot hirdetünk.

 

1. Vers -és prózaíró pályázat


Irodalom kedvelők és művelők jelentkezését várjuk olyan alkotásokkal, amik bármilyen szempontból Dunaföldvárhoz köthetőek, Dunaföldvárról szólnak. Lehet vers vagy bármilyen prózai mű, maximum 5 oldal terjedelemben.

Páyázati kiírás (pdf fomátumban INNEN letölthető)

A Vers -és prózaíró pályázatot a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár írja ki. Célja, hogy a résztvevők a szépirodalom eszközeivel mutassák be Dunaföldvárt, a városhoz fűződő kapcsolatukat és érzelmeiket max. 5 oldalas műben.

A részvétel feltételei:

 • betöltött 10. életév

Részvételi kategóriák:

 • 10-14 éves korig
 • 14-18 éves korig
 • 18 éves kor felett

Beküldés módja:

 • kizárólag e-mailben a palyazat@dunafoldvar.hu címre, word formátumban
 • minden pályaművet külön e-mailben kell beküldeni
 • az e-mailben a pályázó elérhetőségi adatai mellett egy JELIGÉT is meg kell adni

Beküldés határideje:

2019. március 14. 16:00

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, a nyertesek az alábbi pénzdíjazásban részesülnek.

 • Kategóriánként az 1. helyezett: 30.000 Ft
 • Kategóriánként az 2. helyezett: 20.000 Ft
 • Kategóriánként az 3. helyezett: 10.000 Ft

Eredményhirdetés:

2019. április 12.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel együttes megléte szükséges. A művek beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy azokat a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár a pályázattal összefüggő kiadványban felhasználja.

 

2. Fotózd le a múltat! A feladat egyszerű: a Dunaföldvárról bármilyen régen készült fotót újra kell fényképezni. Régi fotót találhatnak az interneten, a nagyszülők fiókjaiban, fényképalbumaiban is, de akár nálunk a művelődési házban is.

Pályázati kiírás (pdf formátumban INNEN letölthető)

A „Fotózd le a múltat!” című pályázatot a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár írja ki. Célja, hogy a résztvevők fotókon mutassák be, hogy változott Dunaföldvár az elmúlt évek alatt.

A részvétel feltételei:

Bármilyen régi fotót, ami Dunaföldvárt ábrázolja, pontosan ugyanarról a helyről, ugyanazzal a beállítással újra kell fotózni. A régi fotó lehet családi, internetről letöltött kép is, de a Művelődési Központ is rendelkezésre bocsát képeket szükség esetén. Az új fotó pedig 2018. január 1-je utáni időpontban készüljön.

A régi és az újonnan készített fotók hosszabbik oldala (méretaránytól függetlenül) minimum 3000 pixel legyen. A képeket bármilyen eszközzel el lehet készíteni, de a kiírásnak megfelelő méretben kell beküldeni.

Beküldés módja:

 • kizárólag e-mailben a palyazat@dunafoldvar.hu címre
 • minden pályaművet külön e-mailben kell beküldeni, természetesen a régi képpel együtt. tehát minden pályázatnak 2 db fotót kell tartalmaznia.
 • az e-mailben a pályázó elérhetőségi adatai mellett egy JELIGÉT is meg kell adni 

Beküldés határideje:

2019. május 15. 16:00

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, a nyertesek az alábbi pénzdíjazásban részesülnek. A zsűri által legjobbnak ítélt fotókból 2019. június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján kiállítás nyílik a Dunaföldvári Várban. 

 • 1. helyezett: 30.000 Ft
 • 2. helyezett: 20.000 Ft
 • 3. helyezett: 10.000 Ft

Eredményhirdetés

2019. június 22. Múzeumok Éjszakája, amikor a zsűri által legjobbnak ítélt fotókból kiállítás nyílik a Dunaföldvári Várban.

Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel együttes megléte szükséges. A fotók beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy a fotókat a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár a pályázattal összefüggő kiállításon és kiadványban felhasználja. 

Az elbírálásnál fontos szempont a pontosság és a megfelelő minőség mert a 2 fotóból szeretnénk egy montázst csinálni a kiállításra. Ehhez a képhez hasonlót:

minta2.jpg

 


Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Október
HKSzCsPSzV
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szakmai nap múzeumi munkatársak részvételével

Intézményünket képviselve, Fafkáné Simon Ildikó vett részt azon a szakmai napon Szekszárdon, amin a téma a múzeumok működése volt.

Feldaraboltuk a Szüreti Fesztivált

Őszi Zsongás néven szeptember elején indul az a rendezvénysorozat, ami a Szüreti Fesztivál majdnem minden elemét tartalmazza, de a járványügyi szabályok miatt maximum 500 fő részvételével.

Nyárvégi koncert a Dunaföldvári Várban

Augusztus 28-án 19 órakor különleges dallamok csendülnek fel a Dunaföldvári Vár szabadtéri színpadán.

Szent István Nap kicsit másképp

Augusztus 20-án nem marad el Dunaföldváron a Szent István Napi rendezvény, csak kicsit csendesebb, halkabb lesz és leginkább arról szól majd, hogy a helyi közösséget összehozzuk.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár