Augusztus 20.: a név új, a rendezvény régi

Az esemény ideje: 2019-08-20 09:00:00-tól, 2019-08-20 22:00:00-ig

Új nevet adtunk, az augusztus 20-i rendezvényünknek: Szent István Napi Halászléfesztivál. 1998 óta rendezzük meg a Duna-parton és tulajdonképpen két rendezvényt vontunk össze: a Szent István Napi Vigasságot és az Országos Halászléfőző versenyt.

Már tavaly is az igényekhez igazítottuk a nap ünnepi eseményeit és ez most sem lesz másként. 9 órakor ünnepi szentmise lesz az Öregtemplomban, majd a Templom utcai Szent István szobornál várunk mindenkit ünnepi műsorral, kenyérszenteléssel és természetesen koszorúzásra is lesz lehetőség.

Mindeközben a Duna-parton elkezdődik a Halászléfesztivál, amire már most lehet (sőt kell!) helyet foglalni. A nevezés ingyenes és a bejelentett résztvevők számának megfelelő asztalt, padot és sátrat biztosítunk. Minden mást, ami a főzéshez szükséges a csapatoknak kell hozni!

FIGYELEM! ÚJDONSÁG!

Idén először pénzdíjas lesz a főzőverseny. Az első három helyezett 30.000 Ft-os, 20.000 Ft-os illetve 10.000 Ft-os vásárlási utalványt nyer.

 

A Halászléfesztiválra jelentkezni lehet:

* telefonon (+3675541000), 

* e-mailben(muvhaz@dunafoldvar.hu),

* online  ITT

 Facebook üzenetben vagy 

 * személyesen a művelődési házban.

 

11 órától kezdődik az élet a Duna-parton. Vendégünk lesz a Solti Fúvószenekar, akik térzenével színesítik a délelőttöt. A bátrakat és a vállalkozókedvűeket pedig a FlipUnit csapata várja: lesz parkour bemutató és az eszközöket egészen 19 óráig bárki kipróbálhatja - természetesen a csapattagok segítségével.

parkour1.jpg

PARKOUR


A parkour olyan extrém sport, amelyben akadályokon keresztül jutunk el minél effektívebben (gyorsan, kevés energia befektetéssel) egyik helyről a másikra. 


A délután 14 órakor kezdődik a "Nóta és slágerparádé" című műsor, melyben Szávolovics Gabriella szórakoztatja közönséget, keretet adva a Halászléfesztivál eredményhirdetésének.
szgabi.JPG

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület a már megszokott és megszeretett habpartyval várják a gyerekeket. Némi műszaki információ: a hab 40(!) liter habfürdőből készül!

A színpadon musicallel folytatódik a műsor. Az ismert és népszerű dalokat a ZSIGEC musical csoport prezentálja 15 órától

Kozma Orsi a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb, egyedi hangú és korát meghazudtoló zenei világgal rendelkező, fiatal énekesnője táncosokkal színesített műsorral és fantasztikus dalokkal várja a földváriakat 16 órától. Az énekesnőt a a Jazz+Az és a Cotton Club Singers zenekarokból már ismerhetik. 

kozmaorsi1.jpg

Az Európa Bajnokságot megjárt LÖFAN mazsoretteket köszönthetjük 16:30-tól a színpadon. Naná, hogy a legjobbak is fellépnek!

A Prima-díjas Fourtissimo zenekar élő koncertjét láthatják és hallhatják 17:00 órától. A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül.

fourtissimo2.jpg

Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, mellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez, majd  néhány évvel később szintén elsőként képviselték a crossover műfaját hazánkban. A zenekar erőssége a szakmai hitelesség és a professzionális hangszertudás mellett, hogy alapító tagjai nemcsak a színpadon alkotnak egységet. A Fourtissimo-t a négy Kuna testvér, Valéria, Márton, Gyula és Bence hozta létre még 1993-ban.

A koncertet követően emeljék az égre a tekintetüket, mert lélegzetelállító repülő és/vagy helikopter bemutatót láthatnak. A pontos időpontot sajnos nem tudjuk, de amikorra engedélyt kapnak a pilóták - akár a koncertet megszakítva, de mindenképpen szólunk előtte - , mindenki figyelje a levegőt!
WEBplakat_2019aug20.jpg

Ezt követően pedig irány a büfé! Egyenek és igyanak, mert kelleni fog az erő a 19:00 órakor kezdődő PIRAMIS koncerthez, ami nem ücsörgős buli lesz. 

Piramis együttes a magyar rockzene történetének egyik legnagyobb legendája, soha magyar zenekar ekkora tömeghisztériát nem váltott ki mint ez az együttes.

piramis2.jpg

A Piramis 1975-ben alakult és rövidesen az ország legnépszerűbb zenekara lett. A Budai Ifjúsági Parkban tízezrek tomboltak, évente több száz koncertet adott a csapat az ország minden pontján, szabadtéri színpadokon, művelődési házakban, ifjúsági parkokban. Lemezeik több százezres példányszámban keltek el, Piramis őrsök alakultak, verseket írtak hozzájuk, a zenészek úgyszólván nem tudtak kimenni az utcára, mert láttukra leállt a forgalom.

A Piramis egykori tagjai közül hárman: Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos azonban úgy érezte, hogy nem lehet veszni hagyni a zenei örökséget, a közönség továbbra is igényli a koncerteket, élőben szeretné hallani a dalokat. Ezért felkérték basszusgitárosnak Vörös Gábort, az Ossián együttes egykori tagját, az énekesi posztra pedig Nyemcsók János bizonyult a legmegfelelőbbnek, aki megszállott Piramis rajongó és mind hangi adottságai, mind színpadi munkája hitelessé teszik a Piramis frontvonalában. Nyemcsók János - Csoki néven - az egykori legendás Manhatten együttesből lehet ismerős sokaknak.

tuzijatek.jpg

És a nap végén: TŰZIJÁTÉK 21:00-tól!

Természetesen nem csak a színpadon lesznek események, hiszen ki lehet próbálni a kajakot és a kenut a Mélyútnál lévő vízitelepen, lehet motorcsónakázni a Dunán, lesz játszóház a cserkészek közreműködésével. A Greenpeace pedig az Aztakeservit Értékőr Egyesülettel közösen környezetvédelmi pont működtet. És ne felejtsék el az egész nap a Duna-parton található parkour-akadálypályát! 
Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Augusztus
HKSzCsPSzV
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szent István Nap kicsit másképp

Augusztus 20-án nem marad el Dunaföldváron a Szent István Napi rendezvény, csak kicsit csendesebb, halkabb lesz és leginkább arról szól majd, hogy a helyi közösséget összehozzuk.

Közlemény jegyvisszaváltással kapcsolatban

A márciusban elmaradt - Lököttek című - előadás megvásárolt jegyeiről többféle képpen lehet dönteni. Mindezt pár kattintással elintézheti, akár személyesen, akár neten vásárolta a jegyeket.

Egy különleges évad a várszínpadon

Március óta nemcsak nálunk, hanem az egész országban nem volt kulturális rendezvény. Se színház, se mozi, se koncert. Abban bízva vágunk bele ebbe a szezonba, hogy sok ember már nagyon várja ezeket az élményeket...

Ismeri Ön Dunaföldvár földrajzát?

Ez a kvíz Dunaföldvár földrajzi jellemzőire vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Nem elég tehát csak a várost ismerni...

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár