Csodák és kalandok Szent Iván éjjelén

A Múzeumok Éjszakája több mint 10 éves hagyomány a Dunaföldvári Várban. Az év legrövidebb éjszakáján a programok között hagyományos és teljesen új elemek is lesznek.

A program nevéből eredően, természetesen este és éjszaka várjuk Önöket, de a kiállítások egész nap ingyenesen látogathatók. Délután 18 órától pedig már mi is ott leszünk és rögtön egy kiállításmegnyitóval indítunk. Pataki Bence fotóival várjuk Önöket az Ispánházban

Ezzel párhuzamosan kezdődik a fényfestés workshop. Ez azt jelenti, hogy az esti fényfestés aktív résztvevője lehet bárki - saját alkotásával.

Az üveglapokra, kézzel festett alkotásokat a fényfestést évek óta készítő MÉHKASAULA munkatársai a helyszínen kiégetik és este viszontlátáthatja a közönség a vár és az épületek falán. Várunk tehát mindenkit, aki szeretné megmutatni művészetét a nagyközönségnek.

 

18:30-tól kezdődnek a tárlatvezetések. Először a  Hagyományt építünk című kiállítást mutatjuk meg a Fafaragó Galériában, utána pedig a Magyar világ - török világ című állandó kiállításunkat a vármúzeumban.

A két kiállításon kívül még kettőt meg lehet nézni:

  • szintén a Fafaragó Galériában a Mesebeli Afrika című Magyar László emlékkiállítást
  • Vármúzeumban "Rózsalevél, felkap a szél..." címmel, Sárdy János emlékkiállítás

JAVmuzej_2022.jpg

Az este újdonsága még az II. BOR&JAZZ PIKNIK. Ez nem jelent mást, mint a jó zene, a jó borok és természetesen a finom falatok összekapcsolása. A földvári Kelemen Pince és a Sűrű Borház borai mellé vaslapon sült burritót és tortillát, különböző sajtokat és réteseket kóstolhatnak. A Canarro zenekar koncertje pedig 20:30-kor kezdődik. 

A koncerttel az éjjel még nem ér véget. 22:00 órakor a legbátrabb gyerekeket várjuk a vártoronynál, ahol próbára tehetik magukat, pontosabban a bátorságukat. A feladat: egy szál gyertyával a sötét vártorony tetejére felmenni. Útközben persze számos "meglepetés" várja a bátorságpróbán résztvevőket. A programot 5-6 éves kortól ajánljuk - sok-sok évi tapasztalat alapján - , és szeretnénk megkérni a szülőket, hogy hagyják a gyerekeket egyedül próbálkozni! ;)

A Múzeumok Éjszakájának ez az egyik legnépszerűbb programja: évről-évre hosszú sorokban kígyóznak a gyerekek azért, hogy próbára tegyék a bátorságukat. A feladatnak egyetlen szabálya van: tilos mobiltelefont használni és azzal világítani, mert gyertyát adunk.

 

 

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2022 Október
HKSzCsPSzV
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

November 5.: startolnak a libák

A Rókus-pincék között várunk mindenkit izgalmas és különleges programokkal Márton napi rendezvényünkön.

Zenevonat szuperkoncert és a Wellhello is ott lesz a piactéren

Az idei Szüreti Fesztiválon – szerencsére már oltási igazolvány nélkül – szüreti hangulattal, főzőversennyel, dunaföldvári fellépőkkel és országos sztárokkal várunk mindenkit a piactérre.

Szent István nap: ünnepi programok és színes kavalkád a Duna-parton

Augusztus 20-án a hivatalos ünnepi műsor és koszorúzás után, a Duna-parton várjuk a szórakozni és kikapcsolódni vágyó, halászlé kedvelő látogatókat.

Csodák és kalandok Szent Iván éjjelén

A Múzeumok Éjszakája több mint 10 éves hagyomány a Dunaföldvári Várban. Az év legrövidebb éjszakáján a programok között hagyományos és teljesen új elemek is lesznek.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár