Ez az éjszaka más lesz, mint a többi...

Az esemény ideje: 2015-06-20 18:00:00-tól, 2015-06-21 00:00:00-ig

Hetedik éve kapcsolódunk a Múzeumok Éjszakája előadássorozathoz. De ebben az esetben ez nem a szakítást jelenti: jöjjenek el és győződjenek meg arról, hogy a vár és az éjszaka egy jó párosítás.

Este hat órakor kezdődnek a programok az év legrövidebb éjszakáján. A főszerepeket a kaland, a titokzatosság, a misztikum játsza egész éjszaka. No meg persze a legfinomabb falatok és a legfinomabb italok. 

kiskelemen bĂŠni.jpg

A már évek óta bevált programok mellett természetesen újakkal is találkozhatnak. Már évek óta elmaradhatatlan a jósda, ami olyan nagy siker volt tavaly, hogy volt akire nem is került sor. Aki tehát ismerni szeretné a jövőt, jól teszi, ha időben érkezik!

A gyerekek körében a Hőspróba Kiskelemen Bénivel volt a legnépszerűbb, hiszen akár lovagnak vagy királylánynak beöltözve is teljesíthetik a próbát. Sötétedéskor a bátorságukat tehetik próbára. Szükség is lesz bátorságra, hiszen egy szál gyertyával, egyedül kell felmenni a torony tetejébe. :)

festes2.jpg

Az éjszaka során különleges látványosság is lesz a Méhkasaula Egyesület jóvoltából, akik gyönyörűséges képekkel festik tele majd a vár falait. Akik pedig eddig nem látták a kiállításokat, most ne hagyják ki, mert maguk a kiállító művészek fogják bemutatni alkotásaikat. Természetesen Sárdy jánost és vak Bottyánt hiába várják majd, de ott lesz Csepeli István fafaragó nép iparművész, Krauss Péter óragyűjtő és Bakos András grafikusművész.

Az éjszaka nem is lenne teljes buli nélkül, ezért már 20 órakor koncertek kezdődnek. Először az All Inclusive és A dal című műsorban megismert Pankastic zenekar kalauzol el bennünket Django Reinhardt segítségével a swing varázslatos világába.

Aki pedig megéhezik, többféle lángos közül válogathat, amit fatüzeléses kemencében sütnek a helyszínen. A fröccsbárban vagy egy gyöngyöző sörtől felfrissülhetnek, de különleges koktélok közül is válogathatnak.

Az est zárásaként meggyullad az óriás máglya, amit talán a lányok várnak legjobban. Hiszen a monda úgy szól: aki Szent Iván éjjelén átugorja a parazsat, egy éven belül megtalálja a párját...

plakat_A3.jpg

.

.
.

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2021 Január
HKSzCsPSzV
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Idén a magyar kultúrát is online ünnepeljük

Különleges, ünnepi meglepetés-műsorban lesz része mindazoknak, akik a Magyar Kultúra Napján, 2021. január 22-én pénteken, 18 órakor ellátogatnak Facebook oldalunkra.

Szakmai nap múzeumi munkatársak részvételével

Intézményünket képviselve, Fafkáné Simon Ildikó vett részt azon a szakmai napon Szekszárdon, amin a téma a múzeumok működése volt.

Ismeri Ön Dunaföldvár földrajzát?

Ez a kvíz Dunaföldvár földrajzi jellemzőire vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Nem elég tehát csak a várost ismerni...

Tudta Ön, hogy van egy tájházunk is?

2017-ben nyílt meg a látogatók előtt a Dunaföldvári Tájház. Az autentikusan helyreállított és helyi védelem alatt álló épületben a paraszti élet használati tárgyait állítottuk ki, de az újonnan épült foglalkoztató akár bérbe is vehető kisebb rendezvényekre.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár