Ez az éjszaka más lesz, mint a többi...

Az esemény ideje: 2015-06-20 18:00:00-tól, 2015-06-21 00:00:00-ig

Hetedik éve kapcsolódunk a Múzeumok Éjszakája előadássorozathoz. De ebben az esetben ez nem a szakítást jelenti: jöjjenek el és győződjenek meg arról, hogy a vár és az éjszaka egy jó párosítás.

Este hat órakor kezdődnek a programok az év legrövidebb éjszakáján. A főszerepeket a kaland, a titokzatosság, a misztikum játsza egész éjszaka. No meg persze a legfinomabb falatok és a legfinomabb italok. 

kiskelemen bĂŠni.jpg

A már évek óta bevált programok mellett természetesen újakkal is találkozhatnak. Már évek óta elmaradhatatlan a jósda, ami olyan nagy siker volt tavaly, hogy volt akire nem is került sor. Aki tehát ismerni szeretné a jövőt, jól teszi, ha időben érkezik!

A gyerekek körében a Hőspróba Kiskelemen Bénivel volt a legnépszerűbb, hiszen akár lovagnak vagy királylánynak beöltözve is teljesíthetik a próbát. Sötétedéskor a bátorságukat tehetik próbára. Szükség is lesz bátorságra, hiszen egy szál gyertyával, egyedül kell felmenni a torony tetejébe. :)

festes2.jpg

Az éjszaka során különleges látványosság is lesz a Méhkasaula Egyesület jóvoltából, akik gyönyörűséges képekkel festik tele majd a vár falait. Akik pedig eddig nem látták a kiállításokat, most ne hagyják ki, mert maguk a kiállító művészek fogják bemutatni alkotásaikat. Természetesen Sárdy jánost és vak Bottyánt hiába várják majd, de ott lesz Csepeli István fafaragó nép iparművész, Krauss Péter óragyűjtő és Bakos András grafikusművész.

Az éjszaka nem is lenne teljes buli nélkül, ezért már 20 órakor koncertek kezdődnek. Először az All Inclusive és A dal című műsorban megismert Pankastic zenekar kalauzol el bennünket Django Reinhardt segítségével a swing varázslatos világába.

Aki pedig megéhezik, többféle lángos közül válogathat, amit fatüzeléses kemencében sütnek a helyszínen. A fröccsbárban vagy egy gyöngyöző sörtől felfrissülhetnek, de különleges koktélok közül is válogathatnak.

Az est zárásaként meggyullad az óriás máglya, amit talán a lányok várnak legjobban. Hiszen a monda úgy szól: aki Szent Iván éjjelén átugorja a parazsat, egy éven belül megtalálja a párját...

plakat_A3.jpg

.

.
.

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Június
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12345
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Tudta Ön, hogy van egy tájházunk is?

2017-ben nyílt meg a látogatók előtt a Dunaföldvári Tájház. Az autentikusan helyreállított és helyi védelem alatt álló épületben a paraszti élet használati tárgyait állítottuk ki, de az újonnan épült foglalkoztató akár bérbe is vehető kisebb rendezvényekre.

Mindent tud Ön a Beszédes József hídról?

Egykor csak simán dunaföldvári vagy földvári hídnak hívták, de pár éve már egy kitűnő vízépítőmérnök nevét vette fel. Ismeri Ön a hidat, ami összeköti az Alföldet a Dunántúllal?

Ki tud többet a Dunaföldvári Várról?

A Dunaföldvári Vár városunk legismertebb turisztikai attrakciója. Ön biztosan ismeri a történetét és a titkait?

Tudja Ön, ki volt Sárdy János és mi kötötte Dunaföldvárhoz?

A Dunaföldvári Vár egyik legnépszerűbb és leglátogatottab kiállítása a Sárdy János életét bemutató anyag. Olyannyira sikeres, hogy 2008 után 2013-ban - felújítva - újra megnyitottuk.

Aktuális


Események


Kapcsolat


7020 Dunaföldvár
Ilona utca 9.

Telefon: +36 75 541 000
Fax: +36 75 541 001

E-mail
muvhaz@dunafoldvar.hu
www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár