Libák a startvonalon

Egy év kihagyás után újra Márton Napi rendezvény lesz a Rókus-pincéknél. November 6-án, szombaton délután - ha nem lesznek a járvánnyal kapcsolatos újabb szigorítások - újra megtelik élettel a Rókus pincék környéke. Természetesen lesz vendéglátás is, és újra azt kérjük Önöktől hozzanak magukkal bögrét.

A Márton Naphoz hagyományosan hozzátartozik a libazsíros kenyér hagymával, a finom sütik, a tea és a forralt bor is - köszönhetően a Kertbarát Egyesület tagjainak. A járványhelyzetre tekintettel KIZÁRÓLAG saját bögrébe tudunk italt adni.

 

A környezetünk hálás lenne azért, ha nem terhelnénk a rengeteg műanyag pohárral...

bogre1.jpg

Ezért – és a járványhelyzetre tekintettel – arra kérünk mindenkit, hogy hozzon magával otthonról bögrét vagy poharat, amibe szervírozhatjuk a teát és a forralt bort.

 

A Rókus kápolnánál 14 órakor kezdődik az új borok megáldása. A borokat 13:30-tól lehet leadni a helyszínen. 

Ugyanekkor a pincéknél már Szabóné, Betti várja a gyerekeket mindenféle kézműves feladattal. Többek között az esti felvonuláshoz a lámpást is el lehet készíteni. Befőttes üveget hozzanak magukkal!

A kicsit nagyobbacskák pedig 14:30-tól vállalkozhatnak arra a tréfás kalandjátékra, aminek során magát Mártont kell megtalálniuk. Természetesen nem egyszerű bújócska, hanem némi ügyességre is szükség lesz.

15 órakor kezdődik és egészen a libák futóversenyéig tart Szávolovics Gabriella koncertje népszerű dalokkal, nótákkal. Közreműködik Barta György trombitán és Bonyi József zongorán. Közben mi majd kiépítjük a futópályát... 

A libák védelmében szeretnénk kérni: az állatot megütni, felemelni és kézzel hozzáérni TILOS. Aki ezeket a szabályokat nem tarja be, kizárjuk a versenyből.

 

A nap legfontosabb eseménye - a libák futóversenye - 16 órakor veszi kezdetét.

A versenyen csak az vehet részt, aki előzetesen regisztrált bármelyik elérhetőségünkön november 4-ig. Regisztrálni csak libával és gyerekkel lehet.


Ez azért fontos, mert elég nagy kavarodást okozott az elmúlt években, amikor a verseny indítása előtt/után még jelentkeznek: a gyerek meggondolta magát, még egyszer szeretne versenyezni, még egy gyerek lenne (akinek így nem jut liba), még egy liba lenne (akinek viszont nem jut gyerek). A további sértődés/veszekedés/kavarodás elkerülése végett: egy libát csak egy gyerek futtathat.

Ha véget ért a futóverseny és mindenki kellően megünnepelte a győzteseket, kezdődhet a zenés, lampionos pincejárás. A pincetulajdonosokat ezúton is kérjük, hogy fogadják és várják szeretettel a felvonulókat!

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2022 Május
HKSzCsPSzV
252627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12345
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Majális és Spenótfesztivál a Horgásztanyán

Két év után végre újra Majálist szervezhetünk. Ráadásul egy régi-új helyszínen: a Kis-Dunán, a Horgásztanyán.

Boldog születésnapot Földvári Nyári Esték

Szép kerek évfordulóhoz érkeztünk: öt előadással készülünk a 25. évadra július 2-tól a Dunaföldvári Vár udvarán.

Ajándékozzon színházat karácsonyra!

Három előadást ajánlunk a fa alá, amelyekre karácsonyi motívummal ellátott jegyet lehet vásárolni személyesen vagy online.

November 28-án felcsillanak az adventi fények a várban

November 28-tól ünneplőbe öltözik a várudvar és csodás adventi délutánokkal vár mindenkit.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár