Négy csodás este a Dunaföldvári Vár szabadtéri színpadán

Június végétől négy hétvégére a színházé lesz a főszerep a Dunaföldvári Vár udvarán. A szokásokon nem változtatunk. Lesz színház, zene és tánc.

Először olasz slágerek csendülnek fel a szabadtéri színpadon, majd egy - már klasszikusnak számító - komédiával szeretnénk a nyári estét feledhetetlenné tenni. A harmadik hétvégén egy sosem hallott és látott csemegével szolgálunk: a dunaföldvári zenével és tánccal ismerkedhet a közönség. Az utolsó előadás a Riviéra című darab lesz, aminek a sikerére garancia a szező, Molnár Ferenc.


eso1.jpg

Az előadásokra vonatkozó szabályzat eső esetén

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról legkésőbb az előadás napján 15.00 óráig a www.nyariestek.hu honlapon közleményt adunk ki. Amennyiben nem jelenik meg közlemény, úgy az előadás megtartására készülünk, szükség esetén az előadás megkezdésével várunk.

Fenntartjuk a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatjuk, vagy a már megkezdett előadást megszakíthatjuk és később – az eső elálltával – folytathassuk.

Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja a www.nyariestek.hu weblapon olvasható. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyek visszaváltása nem áll módunkban.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás az I. felvonás után félbeszakad, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is le kell mondanunk, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek az elmaradt előadást követő munkanaptól számított 14 napon belül a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár pénztárában (Dunaföldvár, Ilona utca 9.) válthatók vissza.

 

Programajánlat előadások előtt...

Ne csak a kiválasztott előadást nézzék meg, mert érdemes Dunaföldvárra vagy a Dunaföldvári Várba már délután megérkezni. Ugyanis a színházjeggyel érkezők mind a 6(!) kiállítást ingyen nézhetik meg a várban, a Fafaragó Galériában és az Ispánházban. 

Ezt követően pedig kellemesen vacsorázhatnak a Vár Éttrem teraszán, ahol a fogyasztás végösszegéből 10% kedvezményt kapnak.

 

Bérletek ára: 12.500 Ft vagy 14.000 Ft

Az egyes előadásokra szóló jegyek ára: 3.500 Ft vagy 3.900 Ft

  

A bérletek és a jegyek ONLINE is megvásárolhatók kezelési költség nélkül.


 

Június 28. péntek 21:00 (esőnap június 30. vasárnap 21:00)

Vajda Katalin: Anconai szerelmesek

zenés komédia a Veres1 Színház előadásában

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.

VIDEÓ: egy kis olasz hangulat az előadásból...

A történetet a szerző egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezi, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao. Ide érkezik a nézők alkalmi turistacsoportja, hogy megismerje Giovannit, a környék legpocsékabb kávéját főző cukrászát, Agnesét a panziótulajdonost, Luciát a dadogós lányt, és a velünk egyidőben érkező Viktóriát, aki honfitársunkként azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, és születendő gyermeke atyját. Bonyodalomnak már ennyi is épp elég lenne, de menetrend szerint érkeznek az újabb és újabb szereplők, egy szerelmi bánatát élő gyakorló alkoholista, egy vándormuzsikus, aki nem bírja a közönséget és egy szerzetesnek öltöző fiatal lány. És ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen min kacagnunk.

Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez.

Szereplők:

Tomao Nicomaco....................................... Buch Tibor

Lucia (a leánya).......................................... Csáki Edina

Dorina (Tomao házvezetőnője).................. Fésűs Nelly

Luigi Del Soro (Vándormuzsikus)................. Dósa Mátyás

Viktória (magyar lány)................................ Lőrincz Andrea

Drusilla (római lány).................................... Steinkohl Erika

Lukrezio (egyetemi hallgató)...................... Krajnik-Balogh Gábor

Giovanni (cukrász)...................................... Pál Tamás

Agnese (panziótulajdonos)......................... Zorgel Enikő

Csoportvezető........................................... Jeges Krisztián

 

Dalszövegek: Fábri Péter

Látvány: Varsányi Anna

Zenei vezető: Nyitrai László

Koreográfus: Bakó Gábor

Rendező: Szilágyi Annamária

Jegyár: 3.500 Ft és 3.900 Ft

Jegyvásárlás

 

Július 6. szombat 21 óra (esőnap július 7. vasárnap 21:00)

Ray Cooney: A miniszter félrelép

bohózat a Bánfalvy Stúdió előadásában

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, Geroge Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet.

VIDEÓ: interjú a darab egyik főszereplőjével

Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

Szereplők:

Richard Willey............................................ Gesztesi Károly

George Pigden........................................... Beleznay Endre

A menedzser............................................. Harmath Imre

A fõpincér.................................................. Schlanger András / Urmai Gábor

Jane Worthington...................................... Kiss Ramóna / Bugár Anna

A hulla....................................................... Urmai Gábor / Pintér Gábor

Ronnie....................................................... Száraz Dénes

Ápolónő..................................................... Gregor Bernadett / Vanya Tímea

Pamella...................................................... Bánfalvy Ágnes

Jegyár: 3.500 Ft és 3.900 Ft

Jegyvásárlás

 

Július 13. szombat 21 óra (esőnap július 14. vasárnap 21:00)

FÖLDVÁRIAK ZENÉJE - ŐSEINK MUZSIKÁJA

Koncertszínház - Földvári és környékbeli zenék táncok, prózával, anekdotákkal megfűszerezve

A Földváriak zenéje – Őseink muzsikája című előadás az azonos című albumnak zenei anyagát mutatja be színházi előadás keretében, tánccal, régi anekdotákkal, nagyszüleink képeivel megfűszerezve. A koncertet azzal a céllal hívtuk életre, hogy a közel tíz év alatt megtett gyűjtőútjainkon felhalmozott dunaföldvári és a környékbeli települések – Bölcske, Előszállás, Baracs - szebbnél szebb dalait közkincsé tegyük.

Az előadáson hallható dalok és zenék bemutatják, hogy szűkebb hazánk milyen sajátos és gyönyörű dallamvilággal rendelkezett a XX. század első felében. A régi muzsikát és a táncot nagy mélységeiben ismerő zenészeink és táncosaink egy olyan világba repítenek vissza minket, akik a folklórt kevésbé, vagy egyáltalán nem ismerő nézőnek is felejthetetlen élményt tudnak nyújtani.

Énekesek: Fafka Júlia, Fekete Mihályné, Várai Áron

Grafika, vetítés: Bakos András

Koreográfia: Appelshoffer János, Appelshofferné Rabóczki Anikó

Táncosok: Ördögszekér Táncegyesület táncosai

Zenészek: Csákvári György, Darnai István, Hága Tamás, Kiss Attila, Lakatos Nándor, Lakatos Zoltán, Széles László, Széles Dániel, Újj Zsombor,

Zenei szerkesztő: Mészáros János

Jegyár: 3.500 Ft és 3.900 Ft

Jegyvásárlás

 

Július 20. szombat 21 óra (esőnap július 21. vasárnap 21:00)

Molnár Ferenc: Riviéra

vígjáték – a Vaskakas Bábszínház Győr, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE közös produkciója

A történet helyszíne egy áruház. Misch úr (Schruff Milán), a kereskedősegéd az éjszakai kirakatrendezésre készül a világvárosi üzletház negyedik emeletén. A próbababák előkelő nyári ruhákat, az egész kirakat pedig dél-franciaországi miliőt kap: készül a Riviéra. Misch úr serényen dolgozna, ha Casella (Szabó Kimmel Tamás), az áruház multimilliomos tulajdonosan nem vetett volna szemet szerelmére, a kesztyűosztályon dolgozó Lujzára (Kovács Patrícia) és nem hívta volna meg a nőt a Riviérára, az igazira. Két gyerekkori barát, két férfi, és egy kérdés: tisztességesen vagy sikeresen kell-e élni? 

„... Évek óta növekvő csodálkozással figyelem az erőfeszítést, ahogy Molnár kritikusai a talpára próbálják állítani makacsul és rendületlenül azt a piramist, amit ez a pompás szerző egész könnyedén és természetesen a hegyire állítva egyensúlyoz az ujja végén -  nem akarván belátni, hogy az artistaprodukció szépsége éppen abban rejlik, hogy ez a piramis a hegyén áll s nem a talpán ... Ha a piramist nem akarjuk erővel talpra állítani, nem követelünk Molnártól olyasmit, amit ő nem is ígért soha.

VIDEÓ: Orlai Tibor producer mesél a darabról

Zavartalan élvezettel és gyönyörűséggel bámulhatjuk a hegyére állított piramis merész produkciójának szépségét. - Az a színpadi ötlet, hogy valaki, aki ellenségével nem mer szembeszállani, dühében hősködve szembeszáll az ellenség tehetetlen árnyékával, egy róla készült viaszbabával, színpadi ötletnek elsőrangúan mulatságos, pompás, eredeti, újszerű, zseniális – műfajszerűen a legjobb, legnemesebb vígjátékanyag, shaw-i, molière-i, csaknem cervantesi trouvaille.”

Karinthy Frigyes 1926, Nyugat

Szereplők:

Lujza.......................................................... Kovács Patrícia

Misch......................................................... Schruff Milán

Casella....................................................... Szabó Kimmel Tamás

Márton...................................................... Kardos Róbert

Elvira.......................................................... Ullmann Mónika/Péter Kata

Cibulka....................................................... László Lili/ Ballér Bianka

Balla Úr...................................................... Vadász Gábor

 

Dramaturg: Benedek Albert

Látvány: Dévényi Rita

Világítási terv: Baumgartner Sándor

Rendező munkatársa: Skrabán Judit

Rendező: Benedek Miklós

Jegyár: 3.500 Ft és 3.900 Ft

Jegyvásárlás


 


.

.
.

A kedvezményes bérletet 2019. május 30-ig lehet vásárolni, melynek ára: 12.500 Ft vagy 14.000 Ft

A jegyárusítás az egyes előadásokra június 1-jén kezdődik.

A bérletek és a jegyek ONLINE is megvásárolhatók kezelési költség nélkül

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Augusztus
HKSzCsPSzV
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szent István Nap kicsit másképp

Augusztus 20-án nem marad el Dunaföldváron a Szent István Napi rendezvény, csak kicsit csendesebb, halkabb lesz és leginkább arról szól majd, hogy a helyi közösséget összehozzuk.

Közlemény jegyvisszaváltással kapcsolatban

A márciusban elmaradt - Lököttek című - előadás megvásárolt jegyeiről többféle képpen lehet dönteni. Mindezt pár kattintással elintézheti, akár személyesen, akár neten vásárolta a jegyeket.

Egy különleges évad a várszínpadon

Március óta nemcsak nálunk, hanem az egész országban nem volt kulturális rendezvény. Se színház, se mozi, se koncert. Abban bízva vágunk bele ebbe a szezonba, hogy sok ember már nagyon várja ezeket az élményeket...

Ismeri Ön Dunaföldvár földrajzát?

Ez a kvíz Dunaföldvár földrajzi jellemzőire vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Nem elég tehát csak a várost ismerni...

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár