Új helyszínen a Szüreti Fesztivál

Az esemény ideje: 2019-09-20 18:00:00-tól, 2019-09-22 22:00:00-ig

A nemrégiben átadott piactéren rendezzük idén a fesztivált, ami egyben a jubileumi - huszadik(!) - Földváriak Találkozója lesz és a testvérvárosaink küldöttségeit is vendégül látjuk. Itt lesz tehát: Bácsföldvár, Balatonföldvár, Melegföldvár, Pusztaföldvár, Székelyföldvár és Tiszaföldvár küldöttsége és várjuk barátainkat Borszékről, Ossonából és Weikersheimből.

 

A rengeteg program, az új helyszín és a sok vendég miatt az alábbi forgalomkorlátozások lesznek (szeptember 21-én a piac elmarad):

- a Duna utca teljes hosszában, a piac összes parkolója le lesz zárva

- parkolni a Beszédes József híd déli oldalán illetve a megszokott rend szerint a belváros utcáiban lehet 

- a szüreti felvonulás idején - ahogy a menet a kijelölt útvonalon halad - forgalomkorlátozásokra lehet számítani


A programok szeptember 20-án, 18 órakor kezdődnek. Az ünnepélyes megnyitó és a Szüreti Kórustalálkozó a Magyar László Gimnázium udvarán  a Művelődési Központban lesz. Reményeink szerint különleges dekorációval, csodás dallamokkal és hét fantasztikus kórussal:

- Sonoro Vegyeskar, Balatonföldvár

- Borszéki Egyházi Kórus

- Pedagógus Nőikar, Tiszaföldvár

- Férfikórus, Tiszafölvár

- Annamatia Nőikar, Dunaföldvár

- Cantemus kamarakórus, Dunaföldvár

- Kicsinyek Kórusa, Dunaföldvár

52708460_2081780485190861_4082084583389003776_o.jpg

Szeptember 21-én szombaton 10 órakor a Dunaföldvári Vár Fafaragó Galériájában kiállítás nyílik „Földvárak és testvérvárosok az ecset hegyén” címmel. A sok-sok földvári alkotás mellett testvérvárosaink is megmutatják, miért szép a településük és miért jó ott élni.

A vendég települések vezetői az Ispánházban találkoznak 11 órakor, majd hajóval/motorcsónakkal illetve sétával ismerkednek meg Dunaföldvárral. Ez utóbbi két eseményhez - a szabad helyek függvényében - bárki csatlakozhat, aki előzetesen regisztrál. 

 

A hajókirándulásra és/vagy a "Kul-Túrá"-ra regisztrálni lehet

telefonon: +3675541000

e-mailben: muvhaz@dunafoldvar.hu

személyesen: a művelődési házban

 

Ebéd után, 14 órakor indul a Szüreti Felvonulás. Mivel más a helyszín, a felvonulás útvonala is változik az alábbiak szerint:

Kossuth tér – Kossuth L. u. – Városközpont (tértánc) – Fehérvári u. – Kinizsi u. – Dankó Pista u. – Szt. Lőrinc u. – Pincésgödör (tértánc) – Kéri u. – Paksi u. - Sóház u. - Duna u.

Miután a városközpontot elhagyták a felvonulók, 15 órától kezdődik a pogram a Vak Bottyán téri piac színpadain. Először a LÖFAN mazsorett csoport táncosait láthatják egy közös műsorban a Pentele Band fúvószenekarral.

neptanc.jpg

A vendég Földvár települések csoportjainak bemutatkozása 15:45-től látható színpadon: a Kolping Kórust Balatonföldvárról; a Búzavirág népdalkört és a Földvár Citerazenekart Pusztaföldvárról; a Ruca- Ruca Néptánccsoportot Tiszaföldvárról; a Bácsföldvári Kultúrkör Művészeti Egyesület tagjait és a melegföldvárról érkező táncosokat egy színes Földvári Kavalkád keretében.

18 órakor indul a Néptánc Gála, több éves hagyomány szerint vendég együttessel. Az Ördögszekér Táncegyesület és a Levendula Művészeti Iskola - Fecske csoportja vendégeként fellép a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes.

Mindeközben már a nagyszínpadon hangol Geszti Péter és csapata. A Best of Geszti című koncert show 20 órakor kezdődik. 

Az est zárásaként utcabállal várjuk a táncolni vágyókat. A zenét a Fekete/Miszlai Nosztalgia Disco szolgáltatja.

szureti_1szoro2019.jpg
szureti_2szoro2019.jpg

 

 

A főzőversenyre előzetes regisztráció szükséges!

Online IDE KATTINTVA

Telefonon: +3675541083

E-mail: toruinform@dunafoldvar.hu

Személyesen: a Dunaföldvári Várban, a Tourinform irodában

 


Vasárnap
már reggeltől nyüzsgés lesz a piactéren, hiszen elrajtol az Európa Ízei főzőverseny, ami nem más, mint a már hagyományos szüret ízei, de a vendégtelepüléseket is szerettük volna a névben jelezni. Miközben a szakácsok készítik a finomságokat, 10 órától a sportcsapatokra is feladat vár, hiszen megküzdhetnek egymással a bajnoki címért a Szüreti Virtuskodáson.

A gyerekeket is várjuk délelőtt a Vak Bottyán térre. Pontosabban először a legkisebbeket Cseke Klári a Süni-zenével 10 órakor. Ezt követően 11 órától igazi családi koncert lesz a nagyszínpadon! A legendás, de mára feloszlott Alma együttes egyik fele a KIFLI zenekar muzsikál kicsiknek és nagyoknak. És a koncert után sem kell hazarohanni, mert az óvónénik 10:00-16:00 óráig várják a gyerekeket a Játszóudvarban kézműveskedni és játszani. Ezen kívül pedig kipróbálhatják a szőlőpréselést. Sőt! Meg is kóstolhatják az elkészült mustot.

Azt gondoljuk, az új helyszínhez jól jön egy térkép is... (nem tűpontosak a rajzok :) ):

terkep.jpg

A főzőverseny eredményhirdetése és az elkészült fogások elfogyasztása után újabb Földvári Kavalkáddal várunk mindenkit a színpadon 15 órától. A tiszaföldvári Szilver Művészeti iskola társastáncosai mellett láthatják a dunaföldvári Gamila orientális tánccsoportot és a Zsigec musical csapatot. 

15:45-től a Guča Partyzans Brass Band, az ország első balkán-rezesbandája varázsol fergeteges hangulatot a nagyszínpadra, majd egy teljesen más műfaj következik a fesztiválsátor színpadán. 

Nagy Anikó operett énekes, Dócs Péter nóta-operett énekes és Szávolovics Gabriella nóta-népdal énekes dalait Oláh Albert és cigányzenekara kíséri. Az operett -és nótagála 17 órakor kezdődik.

Este egy nagy ugrással megint műfajt váltunk. A rock'n roll örökzöld sztárja, Fenyő Mikós ad koncertet a nagyszínpadon 19 órától. A hangulat miatt nincsenek kétségeink...

Természetesen lesznek kísérő programok is:

* Az „Aztaskeservit értékőr egyesület” programjai és kiállítása a Szerb templomban

* Kiállítások a Dunaföldvári Várban

* Játszóudvar az óvónénikkel és szőlőpréselés vasárnap 10:00-16:00-ig

* Kézműves vásár, borpavilonok

 


Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Június
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12345
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Tudta Ön, hogy van egy tájházunk is?

2017-ben nyílt meg a látogatók előtt a Dunaföldvári Tájház. Az autentikusan helyreállított és helyi védelem alatt álló épületben a paraszti élet használati tárgyait állítottuk ki, de az újonnan épült foglalkoztató akár bérbe is vehető kisebb rendezvényekre.

Mindent tud Ön a Beszédes József hídról?

Egykor csak simán dunaföldvári vagy földvári hídnak hívták, de pár éve már egy kitűnő vízépítőmérnök nevét vette fel. Ismeri Ön a hidat, ami összeköti az Alföldet a Dunántúllal?

Ki tud többet a Dunaföldvári Várról?

A Dunaföldvári Vár városunk legismertebb turisztikai attrakciója. Ön biztosan ismeri a történetét és a titkait?

Tudja Ön, ki volt Sárdy János és mi kötötte Dunaföldvárhoz?

A Dunaföldvári Vár egyik legnépszerűbb és leglátogatottab kiállítása a Sárdy János életét bemutató anyag. Olyannyira sikeres, hogy 2008 után 2013-ban - felújítva - újra megnyitottuk.

Aktuális


Események


Kapcsolat


7020 Dunaföldvár
Ilona utca 9.

Telefon: +36 75 541 000
Fax: +36 75 541 001

E-mail
muvhaz@dunafoldvar.hu
www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár