Advent a megújult Béke téren

Az esemény ideje minden héten: Vasárnap

Hosszúra nyúlik az idei advent, mert még december 23-án is programokkal várjuk Önöket Dunaföldvár főterén, vasárnap délutánonként 15 órától. De nem csak a Várnai Ferencné (Kati) által készített óriáas adventi koszorú tövében lesznek programok, hanem a könyvtárban és a templomokban is.

December 2-án - advent első vasárnapján - kezdődnek a programok a Béke téren. A Sárga Pincésgödör Egyesület lesz a vendéglátó az adventi műsorban pedig az óvónők, az ovisok és a Levendula Művészeti Iskola néptáncosait láthatják, hallhatják. A gyertyagyújtás előtt az áldást Lenkeiné Teleki Mária mondja.

December 3-án, hétfőn adventi kiállítás nyílik a könyvtárban, ahol helyi és környékbeli kézművesek alkotásai között válogathatnak. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható egészen karácsonyig.

December 8-án szombaton 19 órakor, a IV. Béla Cserkészcsapat szokásos karácsonyváró hangversenye lesz a Barátok templomában.

advent2018_plakat.jpg

December 9-én - advent második vasárnapján - a Kertbarátok és a Duna-Túra Egyesület készül teával, forralt borral és zsíros kenyérrel. Utóbbiak pedig a gyerekeket várják az adventi játszóházba (volt Platán Gyógyszertár épülete). Áldást mond Szabó Oszkár katolikus plébános, a műsorról pedig az általános iskola alsó tagozatosai és a gimnázium diákjai gondoskodnak.

December 16-án - advent harmadik vasárnapján - a Szent Rókus Borlovagrend és a Vöröskereszt látja vendégül Önöket. A harmadik gyertya meggyújtása előtt Molnár Iván evangélikus lelkész mond áldást. A műsor pedig egészen különleges lesz: az Annamatia Női Kar közösen énekel a Kicsinyek Kórusával és az általános iskola felső tagozatosai is készülnek...

December 16-án az adventi műsorok nem érnek véget a Béke téren. A sok éves hagyományt folytatva a Cantemus kamarakórus karácsonyi koncertjére hívja Önöket az Öregtemplomba. A kezdés időpontja: 18:30.

December 18-án kedden 18 órakor az irodalmi kávéházban (Marcipán Cukrászda) mindenki felolvashatja (vagy elszavalhatja) legkedvesebb versét egy kávé és sütemény mellett. Kötelező fogyasztás: 1.000 Ft

December 22-én szombaton délelőtt a könyvtárban kézműves foglalkozás lesz, ahol a résztvevők közösen díszítik fel a karácsonyfát.

December 22-én szombaton este is ünnepi program lesz. Az Öregtemplomban tart karácsonyi koncertet a Szaggató zenekar  18 órai kezdéssel. A belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadnak.

December 23-án - advent negyedik vasárnapján - a Máltai Szeretetszolgálat és a Mezőőrök készülnek a vendégvárással. Az adventi koszorú alatt pedig mindhárom dunaföldvári felekezet képviselői kívánnak boldog ünnepet. Természetesen nem marad el a műsor sem, hiszen az Ördögszekér Táncegyesület tagjai minden évben valami érdekességgel készülnek.

Minden vasárnap adventi vásár is lesz, ahol adventi koszorúkat, karácsonyi ajándékokat, süteményeket, kecskesajtot vagy éppen mézet is vásárolhatnak. A felállított pavilonokban 12 árusítóhelyen válogathatnak a kínálatból.

 

Azt gondoljuk, hogy ezzel a programsorozattal zárva az évet, mindenki megtalálta azt a kulturális élményt, ami kedves a szívének. Mi jövőre is ezen fogunk dolgozni, és természetesen folyamatosan várjuk a javaslatokat és észrevételeket a rendezvényekkel kapcsolatban.

Bízva abban, hogy a továbbiakban is szívesen látogatják programjainkat, nagyon boldog karácsonyi ünnepet kívánunk, az új évben pedig elsősorban egészséget, másodsorban pedig azt, hogy mindenkinek teljesüljön az, amit legjobban szeretne!

Pataki Dezső, igazgató valamint a művelődési központ és a könyvtár munkatársai

 

 

 

 

 

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Október
HKSzCsPSzV
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szakmai nap múzeumi munkatársak részvételével

Intézményünket képviselve, Fafkáné Simon Ildikó vett részt azon a szakmai napon Szekszárdon, amin a téma a múzeumok működése volt.

Feldaraboltuk a Szüreti Fesztivált

Őszi Zsongás néven szeptember elején indul az a rendezvénysorozat, ami a Szüreti Fesztivál majdnem minden elemét tartalmazza, de a járványügyi szabályok miatt maximum 500 fő részvételével.

Nyárvégi koncert a Dunaföldvári Várban

Augusztus 28-án 19 órakor különleges dallamok csendülnek fel a Dunaföldvári Vár szabadtéri színpadán.

Szent István Nap kicsit másképp

Augusztus 20-án nem marad el Dunaföldváron a Szent István Napi rendezvény, csak kicsit csendesebb, halkabb lesz és leginkább arról szól majd, hogy a helyi közösséget összehozzuk.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár