Főszerepben a sport és a rockzene

Az esemény ideje: 2019-05-01 08:45:00-tól, 2019-05-01 21:00:00-ig

Egy év kihagyás után visszatérünk ismét a régi helyszínre: a dunaföldvári Duna-partra. Ezen belül lesz sportolási lehetőség a színpadon, a parkban, a kecskeugratón, a strandon, a kerékpárúton, a teniszpályán és a Dunán is.

Húszféle sportágat lehet kipróbálni, amik között vannak játékosak és keményebbek is: a buborákfocitól a futásig. Lesznek egyéni és csapatsportágak és olyanok is amiket kifejezetten gyerekeknek szervezünk és igazából nem is sport, de mindenképpen mozgás. A rendezvény fő célja pedig pontosan ez: mindenki mozogjon egy pár percet, így a közös ebéd is jobban fog esni!

Mert természetesen arról sem feledkezünk meg, hogy sportolás után mindenki megéhezik: ezért, aki előzetesen regisztrál bármilyen sportágra, meghívjuk, hogy ebédeljen velünk. (ez alól csak a buborékfoci és a falmászás a kivétel - de fizetni azokért sem kell. Viszont érdemes regisztrálni és időpontot egyeztetni, a sorbanállás elkerülése céljából)

REGISZTRÁLNI AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN LEHET ÁPRILIS 26-IG:

- online ITT

- telefonon: +36 75 541 000

- e-mailben: muvhaz@dunafoldvar.hu

- Facebook üzenetben: https://www.facebook.com/dfvkult/

- személyesen: Dunaföldvár, Ilona utca 9.

 

Az alábbiakban olvashatják a részleteket, mi minden is lesz május 1-jén...

A reggelt közös bemelegítéssel kezdjük, majd elrajtolnak a futók. Fontos tudni, hogy ez nem verseny! Pontosabban olyan verseny, ahol mindenki saját magát győzi le. A Duna-partról indulva a kerékpárúton kell elfutni a horgásztanya bejáratáig, ahol segítőink mindenkinek egy igazoló pecsétet nyomnak a kezére. Visszaérve pedig, mindenki átveheti az étkezési jegyet.

Mindeközben a színpadon további sportágakat lehet kipróbálni, akár többet is egymás után: először egy testébresztő nyújtás lesz Miklós Angival, majd - a már ismerős - gymstick Rostás Robival. Őt követi Antalné, Marika és csapata és a 3-2-1 meridián torna, amit akár a legidősebbek is bátran kipróbálhatnak. 

A délelőtt végén Deuss-Gyenes Gabi vezetésével aerobik órán vehetnek részt mindazok, akik szeretnek zenére tornázni és/vagy táncolni. És még mindig a táncnál maradva, a délelőtt zárásaként a LÖFAN mazsorett tagjaitól különleges fogásokat és lépéseket tanulhatnak az érdeklődők.

Ha Ön nem szeret időhöz kötve sportolni 9:30 és 12:00 között gyakorlatilag időkorlát nélkül íjászkodhat a Vallum Íjász Egyesület tagjaival, pingpongozhat, sárkányhajózhat, teniszezhet vagy - akár egy baráti társaság csapatként - részt vehet a kötélhúzó versenyen... természetesen az előzetes regisztráció után ezekért is jár az ebéd!

Két újdonság is lesz a Duna-parton, ami eddig még nem volt semmelyik rendezvényen: buborékfoci és mászófal.

Mindkettőt ingyenesen lehet igénybe venni, de az ebédmeghívás itt nem érvényes. A buborékfocit 140 cm fölöttiek és 105 kg alattiak vehetik igénybe - saját felelősségre. 3-4 fős csapatok játszanak folyamatosan 11:00-17:00 óra között. Ezért érdemes előre regisztrálni és időpontot egyeztetni a csapatoknak, akik természetesen naponta többször is játszhatnak.

Már évek óta a majális elmaradhatatlan része a SPENÓTFESZTIVÁL. Idén sem lesz ez másképp. A Vöröskereszt szervezésében megcsodálhatjk és megkóstolhatják a legjellegzetesebb dunaföldvári zöldségből, a spenótból készült finomságokat.

majalis2019_web.jpg

Aki a spenótot sem szereti, nem is sportol viszont imád főzni, grillezni, piknikezni - jelentkezzen és biztosítunk sátrat, padot asztalt. Minden mást hozni kell! Verseny nem lesz, megkötés sincs - mindenki azt főz, amit legjobban tud.

Ebéd után, 14:30-kor rajtolnak a biciklisek, ami szintén nem verseny, inkább egy túra... A kerékpárúton kell biciklizni egészen a végéig, majd vissza. Akik nem bírják, megfordulhatnak a horgásztanya bejáratánál is. Mindkét esetben segítőink adnak pecsétet a kézre, amivel igazolni lehet a részvételt. 

Közben a Duna-parton, a parkban egy különös program veszi kezdetét: sokan csak szemeznek a sporteszközökkel, mert vagy nem tudják, hogyan kell használni azokat vagy nem tudják, mennyit/milyen intenzitással gyakoroljanak. Ebben lesz segítségükre Rostás Robi 15:30-tól.

A legkitartóbbak átsétálhatnak Robival a kecskeugratóhoz, ahol a 2 évvel ezelőttihez hasonló, sikeres lépcsőző versenyt szervezzük. A feladat: felfutni a lépcsőkön, majd balra a Várdomb utcán, le a Rákóczi utcán és vissza a lépcső aljához.

A délutáni sportolókat természetesen nem ebédre, hanem sportolás után - egy korai vacsorára hívjuk meg! :)

Este 19 órától a rockzenéé lesz a főszerep: az OSSIAN zenekar koncertjére várunk minden érdeklődőt.

A sportágak és a programok a jelentkezések függvényében változhatnak!

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 Október
HKSzCsPSzV
282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szakmai nap múzeumi munkatársak részvételével

Intézményünket képviselve, Fafkáné Simon Ildikó vett részt azon a szakmai napon Szekszárdon, amin a téma a múzeumok működése volt.

Feldaraboltuk a Szüreti Fesztivált

Őszi Zsongás néven szeptember elején indul az a rendezvénysorozat, ami a Szüreti Fesztivál majdnem minden elemét tartalmazza, de a járványügyi szabályok miatt maximum 500 fő részvételével.

Nyárvégi koncert a Dunaföldvári Várban

Augusztus 28-án 19 órakor különleges dallamok csendülnek fel a Dunaföldvári Vár szabadtéri színpadán.

Szent István Nap kicsit másképp

Augusztus 20-án nem marad el Dunaföldváron a Szent István Napi rendezvény, csak kicsit csendesebb, halkabb lesz és leginkább arról szól majd, hogy a helyi közösséget összehozzuk.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár