Szent István Nap kicsit másképp

Augusztus 20-án nem marad el Dunaföldváron a Szent István Napi rendezvény, csak kicsit csendesebb, halkabb lesz és leginkább arról szól majd, hogy a helyi közösséget összehozzuk.

Tekintettel a rendezvényeket érintő kormányhatározatra és mindannyiunk egészségének védelmére, az alábbi szempontokat vettük figyelembe a szervezéskor:

- 500 fősnél nagyobb rendezvényt nem lehet tartani, ezért olyan programokat válogattunk, amiken - eddigi tapasztalataink szerint - a résztvevők száma nem haladja meg az 500 főt. Ebből következően, a nagy tömegeket vonzó elemeket elhagytuk: nem lesz sem nagykoncert, sem tűzijáték.

- figyelembe vettük a helyi csoportok kérését, akiknek már nagyon hiányzott a színpad és a fellépés

- fokozottan ügyelünk a biztonságos távolságtartásra, ezért csak helyi és a közvetlen szomszédos települések árusait, büféseit fogadjuk (nekik idén nem kell helypénzt fizetni).

- halászlevet bárki főzhet, aki előzetesen bejelentkezik bármelyik elérhetőségünkön. Verseny nem lesz, viszont kizárólag halászlevet lehet főzni, hogy ezt a hagyományt ne szakítsuk meg. Ez a délelőtt a családi, baráti közösségekről és az együtt főzés öröméről fog szólni.


Augusztus 20-án először ünnepi szentmise kezdődik az Öregtemplomban, majd - a cserkészek közreműködésével - koszorúzás a Szent István szobornál a Templom utcában.

A Duna-parton tehát idén ne a sztárokat keressék, csak egyszerűen érezzék jól magukat! Akár úgy, hogy családtagjaikkal, barátaikkal együtt főznek, akár úgy, hogy elmennek egyet kenuzni, kajakozni vagy sárkányhajózni.

 

Halászléfőzők figyelem!

A BÁRKA HALBOLTBAN (Rákóczi utca) 10% kedvezményt kap mindenki, aki a Duna-parton főz. A megrendelt halat akár augusztus 20-án reggel is át lehet venni.

carp-650071_960_720.jpg

 

A délelőtti halászlé főzéshez a hangulatot a Solti Ifjúsági Fúvószenekar fogja megteremteni. Ők a Duna-parti sétányon fognak zenélni 11:15-től.

Délután megismerkedhetnek Dunaföldvár legújabb létesítményével, a sportparkkal. Rostás Robi fog segíteni abban, hogy milyen gyakorlatokat és edzéseket végezhetnek a Duna-parton.

Ezután a helyi művészeti csoportoknak adjuk meg a lehetőséget a fellépésre. A színpadon a ZSIGEC musical csoportot, a LÖFAN mazsorett csoportot és az ÖRDÖGSZEKÉR Táncegyesület tagjait láthatják. A nótakedvelők sem maradnak műsor nélkül: 18 órától Szávolovics Gabi énekel a színpadon.

Az esti koncert és tűzijáték helyett pedig egy olyan programmal várunk mindenkit, ami még nem volt Dunaföldváron. Szabadtéri mozivá alakul a színpad előtti nézőtér és egy 6 méteres, felfújható vászonra vetítve, 2019 egyik legsikeresebb magyar vígjátékát a SEVELED című filmet nézhetik meg. Akár egy pokrócon ülve lehet piknikezni, fröccsözni és közben mozizni.

aug20_2020.jpg

Igyekeztünk a lehetőségeből a legjobbat kihozni, hogy a város ne maradjon az egyik legnépszerűbb rendezvénye nélkül. Mindezt úgy, hogy a szabályokat betartva és mindenki egészségét előtérbe helyezve némi kikapcsolódást nyújthatunk a mindennapokból.

Tisztában vagyunk vele, hogy néhányan majd azt mondják: "miért nem marad el az egész, mert máshol is elmarad." Mások pedig azon a véleményen vannak, hogy: "kamu az egész, minek kell a hiszti".

Nos, mi azt gondoljuk, hogy a rendezvény méretének csökkentésével kompromisszumra juthatnak a felek és remek napot töltenek majd a Duna-parton. Természetesen megszámolni nem tudjuk a jelenlévőket, de ha úgy látjuk, hogy túl sokan vannak, fenntartjuk a jogot arra, hogy lezárjuk a területet.

Köszönjük a megértésüket, türelmüket és várjuk Önöket augusztus 20-án akár az ünnepi koszorúzáson, akár a Duna-parton!

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2020 December
HKSzCsPSzV
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Intézményünk bezár, a programok elmaradnak

Remélhetőleg rövid időre, de elbúcsúzunk egymástól. A kormányrendelet értelmében intézményeinben csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, ezért minden programunk elmarad.

Szakmai nap múzeumi munkatársak részvételével

Intézményünket képviselve, Fafkáné Simon Ildikó vett részt azon a szakmai napon Szekszárdon, amin a téma a múzeumok működése volt.

Feldaraboltuk a Szüreti Fesztivált

Őszi Zsongás néven szeptember elején indul az a rendezvénysorozat, ami a Szüreti Fesztivál majdnem minden elemét tartalmazza, de a járványügyi szabályok miatt maximum 500 fő részvételével.

Nyárvégi koncert a Dunaföldvári Várban

Augusztus 28-án 19 órakor különleges dallamok csendülnek fel a Dunaföldvári Vár szabadtéri színpadán.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár