Szüreti Fesztivál a Piactéren

A másfél naposra tervezett Szüreti Fesztivál a járványhelyzetre való tekintettel csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A fesztivál területe le lesz zárva, a bejáratoknál fogják kérni a védettségi kártyát illetve a személyazonosításra szolgáló igazolványt.

 

Kedves közönségünk!

Az érvényben levő járványügyi szabályok szerint azt a rendezvény típust, melybe a Szüreti Fesztiválunk is tartozik ötszáz fő látogatószám fölött csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Ezt a szervezőknek be kell tartaniuk.

Ezért a látogatóknak a beléptető helyeken a biztonsági személyzet tagjai ellenőrzik a személyi igazolványukat és a védettségi igazolványukat, ezután kapnak egy zöld karszalagot, mellyel már korlátlanul mozoghatnak. Természetesen aki pénteken már kapott karszalagot, szombaton gond nélkül bejöhet.

A rendezvényen közreműködők, szereplők, fellépők a feladatuk elvégzésének idejére, és csak addig, védettségi igazolvány nélkül is tartózkodhatnak a rendezvény helyszínén. Ők egy más színű karszalagot kapnak.

A felvonuláson mindenki korlátozás nélkül részt vehet. A felvonulás a Duna utcában egy kis vendéglátással véget ér, így felvonulók nem mennek be a rendezvény területére. A felvonulás után a felvonulókra rendezvény látogatásának tekintetében a fenti szabályok érvényesek.

Megértésüket köszönjük!

A Fesztivál programjaihoz jó szórakozást kívánunk!


A Szüreti Fesztivál helyszínrajza. A képre kattintva, nagyobb méretben is letölthető:

helyszinrajz.jpg

 

A hivatalos kötelezettségek után nézzük a programokat!

A fesztivál szeptember 24-én, pénteken este 18 órakor kezdődik. A két nap során két színpadon zajlanak majd az események. Természetesen minden programnál feltüntetjük, melyik színpadon lesz látható.

Pénteken, szeptember 24-én a zenéé lesz a főszerep. Három műfaj képviselteti magát. 18 órától a kisszínpadon (a tér Bölcske utcai végén) először a Kelenføld együttes ad koncertet, majd 22:00 órától kifulladásig a Digital együttes zenéjére lehet bulizni.

A két koncert között a nagyszínpadon (piactér) egy ikonikus zenész ad koncertet: Deák-Bill Gyula.

Szombaton 10 órakor a főzők már begyújhatnak a bográcsok alá és indulhat a Szüret Ízei Főzőverseny, amire jelentkezni lehet szeptember 22-ig:

  • Online IDE KATTINTVA
  • Telefonon: +3675541000
  • Emailben: muvhaz@dunafoldvar.hu
  • Személyesen: Művelődési Központ (Dunaföldvár, Ilona utca 9.)

Az Eszterlánc játszóházba 10:00 órától várják a gyerekeket a dunaföldvári óvónénik, egészen délután 17:00 óráig. A CSURGÓ zenekar pedig "Borbuly, a falánk törpe" címmel családi koncertet ad a kisszínpadon. 

szureti2021.jpg

A nagyszínpadon lesz majd a Főzőverseny és a Szüreti Borverseny eredményhirdetése 13 órakor, így mindenki meg tudja nézni a szüreti felvonulást, ami 14:00 órakor indul (Útvonal: Kossuth tér, Kossuth Lajos utca, Sóház utca, Duna utca).

Ezután a nagyszínpadon folytatódik a program: 15:00 órától Janicsák Veca, majd a LÖFAN mazsorett csoport következik – természetesen fúvószenekarral kiegészülve. Őket követi Feke Pál, népszerű dalokból álló műsora.

A kisszínpadon 17:00 órától kezdődik az élet. Amikor a felvonulók is visszaértek, a hagyományos néptánc gálát nézhetik meg, ahol közreműködnek a Levendula művészeti iskola táncosai, az Ördögszekér Táncegyesület és a Kecskeméti Táncegyüttes.

JAV2021_szureti_A2plakat.jpg

Ezidő alatt berendezkedik az ABBA Tribute Show a nagyszínpadon és 19:00 órakor indul a fergeteges nosztalgia-hangulat!

Utána a buli folytatódhat a kisszínpadon 22:00 órától az Időutazó Rock Band és DJ Fekete segítségével.

A rendezvény ideje alatt pedig senki nem marad se éhes, se szomjas: borutca, sajtok, büfék várják a közönséget és természetesen a különféle árusok.

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2022 Október
HKSzCsPSzV
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

November 5.: startolnak a libák

A Rókus-pincék között várunk mindenkit izgalmas és különleges programokkal Márton napi rendezvényünkön.

Zenevonat szuperkoncert és a Wellhello is ott lesz a piactéren

Az idei Szüreti Fesztiválon – szerencsére már oltási igazolvány nélkül – szüreti hangulattal, főzőversennyel, dunaföldvári fellépőkkel és országos sztárokkal várunk mindenkit a piactérre.

Szent István nap: ünnepi programok és színes kavalkád a Duna-parton

Augusztus 20-án a hivatalos ünnepi műsor és koszorúzás után, a Duna-parton várjuk a szórakozni és kikapcsolódni vágyó, halászlé kedvelő látogatókat.

Csodák és kalandok Szent Iván éjjelén

A Múzeumok Éjszakája több mint 10 éves hagyomány a Dunaföldvári Várban. Az év legrövidebb éjszakáján a programok között hagyományos és teljesen új elemek is lesznek.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár