Velünk fesztiváloznak zenészek, táncosok és Rúzsa Magdi

Az esemény ideje: 2017-09-22 18:00:00-tól, 2017-09-23 23:00:00-ig

 

Szeptember 22-23. az idei Szüreti Fesztivál időpontja.De a két - vagy inkább másfél - nap alatt rengeteg élmény, látvány és szórakozás várja Önöket a városközpontben felállított fesztiválsátorban és a nagyszínpadon. 

Az első napon, szeptember 22-én, pénteken operett és musical gála várja a műfaj kedvelőit a fesztiválsátorban. Közreműködik: Mahó Andrea, Vásári Mónika, Egyházi Géza, Bozsó József valamint zenekar és tánckar. A fiatal művészek tolmácsolásában a legismertebb és a legnépszerűbb dalok csendülnek fel 18 órától.

operett.jpg

thebits.jpg

Utána a nagyszínpad elé várunk minden Beatles rajongót, hiszen a The Bits zenekar az ő emléküket eleveníti fel. A koncert 20 órakor kezdődik.

 

A Szüret Ízei főzőversenyre jelentkezni lehet a Tourinform irodában (Várudvar) személyesen vagy telefonon (+36 75 541 083).

szuret_izei_felhivas2017.jpg


Másnap - szeptember 23-án - már reggel a Rákóczi utcába várunk minden főzőcsapatot, akik szeretnék bebizonyítani, hogy az ő bográcsukban rotyog a legfinomabb szüreti étel.

Szintén reggeltől - állításuk szerint napkeltétől napnyugtáig - az Aztakeservit csapat tagjai birtokba veszik a Rác templomot és környékét. A környezettudatos életmód bemutatása mellett, művészeti alkotásokkal is bemutatkoznak. A fotókból és festményekből álló kiállításon kívül, az érdeklődők szeme előtt festenek egy óriás felületre. Lesz még filmvetítés is a templomban és egy vendéget is hívtak, aki különleges bemutatót tart majd: Láposi Klaudia, karikásostor bajnok.

aztakeservit.jpg
ractemplom.JPG

pompom.jpg

A gyerekek sem fognak unatkozni, mert a nagyszínpadon várja őket a Pom-Pom együttes vidám koncertje. Előtte és utána pedig a Játszóudvarban próbálkozhatnak az alkotással az óvónénik segítségével. A Játszóudvart a Kossuth Lajos utcai (volt) óvoda épületében találják.

Nem csak az óvónénik díszítgetik aznap az óvodát, hanem a Kertbarát Klub tagjai is. Ők ugyan nem játszanak, hanem csodás termény kiállítást mutatnak be. De az igazi ínyencek sem maradnak hoppon, hiszen bírálói lehetnek a legfinomabb házi lekvároknak, amiket a főzőversenyhez felállított sátornál lehet megkóstolni.

 

Ha úgy érzi, hogy Ön verhetetlen lekvárkészítésben, nevezzen a versenyre! A legjobb lekvárokat a Polgármesteri Hivatal portáján lehet leadni, legkésőbb szeptember 21-én.

lekvarverseny.jpg


A főző -és a lekvárkóstoló verseny eredményhirdetése után, a fesztiválsátoron kívül folytatódik a fesztivál: érkeznek a felvonulók. legelől a LÖFAN mazsorett táncosai és a Dunaújvárosi Fúvószenekar, majd feldíszített kocsik, a Levendula Művészeti Iskola néptáncosai, az Ördögszekér Táncegyesület és a Debreceni Népi Együttes tagjai természetesen a Hírös zenekar kíséretében. A menet végén pedig a lovasok színes kavalkádját láthatják.

A FELVONULÁS ÚTVONALA:

Vak Bottyán tér - Béke tér – Fehérvári utca – Kinizsi utca – Dankó Pista utca – Szent Lőrinc utca – Sárga Gödör

 

ÚTLEZÁRÁSOK A SZÜRETI FESZTIVÁL IDEJÉN

A Kossuth Lajos utca Gábor Pál utca-Béke tér közötti szakasza: 
szeptember 21. csütörtök 6 órától - szeptember 25. hétfő 14 óráig

Rác templom melletti parkoló:
szeptember 21. csütörtök 6 órától - szeptember 25. hétfő 14 óráig

Rákóczi utca a Kossuth Lajos utcától a Jókai utcáig: 
szeptember 21. csütörtök 6 órától - szeptember 25. hétfő 14 óráig

  Ilona utca: szeptember 23. szombat 8-18 óráig

Ezúton kérünk mindenkit, vegyék figyelembe a lezárások időpontjait és gépkocsijaikkal ne akadályozzák a rendezvényt!

 

Amíg a felvonulók körbeérnek a városban, a fesztiválsátor színpadán a LÖFAN mazsorett szépséges táncosai és a Dunaújvárosi Fúvószenekar közös produkcióját nézhetik meg 15 órától.

Szintén 15 órától üzemel újra a Játszóudvar és még mindig pompás gyümölcsök, zöldségek lesznek a Kertbarát Klub kiállításán. A Játszóudvar foglalkozásai természetesen ingyenesek mindenki számára.

szoro1_2017.jpg
szoro2_2017.jpg

Délután - miután a táncosok és a zenészek pihentek egyet a felvonulás után - kezdetét veszi az elmaradhatatlan Néptánc Gála, az elmaradhatatlan Ördögszekér Táncegyesület és vendégük: a Debreceni Népi Együttes. A muzsikát pedig a Hírös zenekar szolgáltatja.

Eközben már a technikusok elkezdik a nagyszínpadot berendezni Rúzsa Magdi koncertjére. A tehetséges énekesnő már másodszor lép fel dunaföldvári színpadon, így azok is meghallgathatják, akik a Vár szabadtéri színpadján elmulasztották.

ruzsamagdi.JPG

És végül, de nem utolsó sorban a szüret elsőszámú főszereplője: A BOR. Reményeink szerint több borászat is bemutatkozik és pavilont állít a fesztivál területén.

A kóstolópoharak közül mindenki választhat ízlése és pénztárcája szerint üveg -illetve műanyag poharat. Előbbi 600 Ft, utóbbi 100 Ft-ért kapható majd. Ezekkel lehet a standokon kóstolókat venni.

szureti_pohar.jpg

Természetesen a borhoz járnak finom falatok is, amikről a büfések és a mozgóárusok gondoskodnak majd. A már megszokott vidámparkot pedig a megszokott helyen a Rác templom melletti parkolóban találják.

Várunk mindenkit sok szeretettel és reméljük mindenki talál legalább egy olyan programot, ami felejthetetlen élményt nyújt!

.

Kapcsolat ürlap

(Írja be a képen látható kódot!)

2022 Augusztus
HKSzCsPSzV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Hírlevél feliratkozás
Kérem adja meg az adatait.

Friss hírek, események

Szent István nap: ünnepi programok és színes kavalkád a Duna-parton

Augusztus 20-án a hivatalos ünnepi műsor és koszorúzás után, a Duna-parton várjuk a szórakozni és kikapcsolódni vágyó, halászlé kedvelő látogatókat.

Csodák és kalandok Szent Iván éjjelén

A Múzeumok Éjszakája több mint 10 éves hagyomány a Dunaföldvári Várban. Az év legrövidebb éjszakáján a programok között hagyományos és teljesen új elemek is lesznek.

Majális és Spenótfesztivál a Horgásztanyán

Két év után végre újra Majálist szervezhetünk. Ráadásul egy régi-új helyszínen: a Kis-Dunán, a Horgásztanyán.

Boldog születésnapot Földvári Nyári Esték

Szép kerek évfordulóhoz érkeztünk: öt előadással készülünk a 25. évadra július 2-tól a Dunaföldvári Vár udvarán.

Aktuális


Események


Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A kért tartalom nem található!
Copyright © 2013 Városi Művelődési Központ Dunaföldvár